Sallói azon dolgozik, hogy leigazolja Sallóit

Sallói Dánielt még egyéves szerződés köti a Sporting Kansas City futballcsapatához, de az édesapja, a Mol Fehérvár FC-nél sportigazgatóként dolgozó Sallói István nagyon szeretné, ha már a télen klubot váltana és a Vidibe igazolna. A 25 éves játékosnak ennél nagyobb tervei vannak, szívesen kipróbálná magát az öt európai topliga valamelyikében.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport / Sport 242021. 12. 16. 16:38
Sallói Dániel
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói Dániel remek idényt zárt az észak-amerikai labdarúgóligában, az MLS-ben: 16 gólal és nyolc gólpasszal segítette a negyeddöntőig jutott csapatát. Személy szerint pedig úgy érzi, a mögötte hagyott évad meghozta neki az áttörést, rálelt arra a játékra, ahogy a későbbiekben is futballozni szeretne. 

Az ünnepeket itthon tölti, nagyon várta már a találkozást a családjával, mert a járvány miatt idén nem utazhattak ki hozzá a szülei. 

– Szeretünk karácsonyi vásárba járni. Anyukám magyar ételeket is készít, most éppen húslevessel és rakott krumplival fogadott, ez mindig jólesik, karácsonykor pedig lesz majd halászlé. Azért tényleg jó hazajönni, és magyar ételeket enni, amikor külföldön lakik az ember – mondta a hazatérésről és a karácsonyi előkészületekről a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Arról is beszélt, mi volt számára a legemlékezetesebb az idei évben:

– A válogatottat mindenképpen megemlíteném, hiszen nagy álma egy focistának, hogy a nemzeti csapatban bemutatkozhasson. De nekem az All Star-meccs is nagy dolog volt, hiszen aki bekerül ebbe a ligába, annak ez egy olyan esemény, amelyért mindenki küzd, hogy oda tudjon kerülni.

A szezon MLS-es álomcsapatába viszont nem sikerült helyet szereznie.

– Kicsit elszomorított, mert számítottam rá. Főleg azért is, mert ott voltam az MVP-esélyesek között, a top ötben, úgyhogy ez számomra kicsit érthetetlen. Kivoltam, de aztán túltettem magam rajta. Úgy látszik, minden nem jöhet össze, úgyhogy jövőre azért kell küzdenem, hogy ott lehessek az All-Star-csapatban.

Sallói szerződéséből egy év van még hátra, és lehetséges, hogy előbb-utóbb Európában is újra kipróbálja magát.

– Akkor jönnék vissza Európába, ha tényleg lenne egy olyan lehetőség, ami dobna a karrieremen, gondolok itt a top öt bajnokság valamelyikére vagy a BL-szereplésre. Tehát tényleg valami olyan lehetőségre, amelyért megéri eligazolni. Ha lesz ilyen esély, akkor elgondolkozom rajta, de jelenleg egyéves szerződés köt a Sporting Kansas Cityhez. Meglátjuk, mit hoz a jövő, nyitott vagyok. Huszonöt éves vagyok, lesz még pár év a karrieremben, jól kell döntenem.

Édesapja, Sallói István a Mol Fehérvár FC-nél sportigazgatóként dolgozik, felmerül a kérdés: szóba jött-e esetleg köztük, hogy a Fehérvár leigazolja őt?

– Igen, apa nagyon szeretne leigazolni, de ez engem nem érdekel jelenleg – mosolyodott el Sallói Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.