„Sergio Ramos és a piros lapok, a tökéletes love story”

A francia labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent ért el a Lorient otthonában szerda este. A párizsiaknál Sergio Ramos öt perc alatt két lapot kapott, a második természetesen már piros volt. Kiállításokban nincs a spanyolnál nagyobb király az öt topligában, de a kolumbiai vadállat rajta is túltett.

Magyar Nemzet
2021. 12. 23. 12:10
La Liga Santander - Real Madrid v Girona
Sergio Ramos (fehérben) kétes értékű rekorder lett Fotó: Susana Vera Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég még azt fontolgatta a PSG, hogy kiadja a nyáron szerződtetett Sergio Ramos útját, ugyanis a Real Madrid korábbi sztárja az érkezése után sokáig harcképtelen volt a sérülése miatt. Noha a lábsérülést még a királyi gárda játékosaként szedte össze, és a francia klub ennek tudatában igazolta le, a 35 éves védő a vártnál sokkal lassabban gyógyult.

Az utóbbi időben azonban Ramos játékra jelentkezett, november végén a Saint-Étienne elleni bajnokin debütált a PSG-ben. A tegnapi fellépése még mindig csak a harmadik volt a francia együttes mezében, a félidőben csereként lépett pályára, a 81. percben előbb sárga lapot kapott, majd a 86.-ban villant a piros egy túlontúl kemény belépő után.

Ezzel a PSG rendkívül nehéz helyzetbe került, hiszen a Lorient 1-0-ra vezetett, ám az emberhátrány ellenére a hosszabbításban Mauro Icardi góljával sikerült pontot menteniük a vendégeknek.

Ramost azonban nem kímélte az internet népe. Szemezgettünk a beszólások közül, amelyeket jellemzően a Twitteren kapott a világ- és Európa-bajnok védő:

„Sergio Ramost először állították ki a PSG-ben. Jól van és tényleg visszatért!”

„Amikor majd szobrot emelnek Sergio Ramosnak, úgy kellene ábrázolni, hogy kigúnyol egy földön fekvő csatárt, vagy úgy, hogy fintorog, amiért lapot adnak neki.”

„Sergio Ramos és a piros lapok. A tökéletes love story.”

„Van, ami sosem változik.”

Ramos a klubkarrierje 27. piros lapját kapta a 719. meccsén. Csak a bajnokságokat tekintve a legutóbbi volt a 21. kiállítása, és ezzel a 2004-es debütálása óta az öt topligában ő a rekorder, nyolc piros lappal megelőzve a második helyen álló, a korábban Portsmouth-ban, az Interben és az AC Milanban megforduló középpályást, Sulley Muntarit.

Azért volt olyan a futballtörténelemben, aki még Ramoson is túltett. A vadállatnak becézett (vagy gúnyolt) Gerardo Bedoya tartja a kiállítások világrekordját. A 2015-ben visszavonult, Dél-Amerikában ténykedő kolumbiai védekező középpályást 46-szor állították ki profi karrierje alatt.

Borítókép: Sergio Ramos még a Real Madrid játékosaként kap piros lapot (Fotó: Susana Vera / Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.