Viharos kezdés: tíz perc alatt három gól született

A Real Madrid és az Athletic Bilbao is több játékost nélkülözött koronavírus-fertőzés miatt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 23. 8:46
Benzema
Real Madrid v Atletico Madrid - La Liga
MADRID, SPAIN - DECEMBER 12: Karim Benzema (R) of Real Madrid celebrates with teammates after scoring a goal during La Liga soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on December 12, 2021. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben néhány rivális, a Sevilla és a Barcelona, majd a Granadától vereséget szenvedő Atlético Madrid elmaradt meccsen vesztett pontokat a héten, a története harmincötödik bajnoki címe felé robogó Real Madrid már az új évből előre hozott meccset játszott az Athletic Bilbao otthonában.

Mindkét csapatnak fontos hiányzói voltak koronavírus-fertőzés miatt: a Realból Luka Modrić, Marco Asensio és Gareth Bale tesztje is pozitív lett, a baszk csapatból Unai Simón, Álex Berenguer és Iñigo Martínez hiányzott a Covid miatt. Az egyre több eset miatt a La Liga vezetősége úgy döntött, hogy januártól naponta tesztelik majd az első két osztály játékosait.

A Simónt pótló Julen Agirrezabala kapusnak rémálomszerűen indult a találkozó: a gólkirályi címre pályázó szűk hét perc alatt kétszer is bevette a kapuját. A második találat előtt ugyan lesen helyezkedett a francia támadó, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy ellenféltől kapta a labdát.

A Bilbao gyorsan szépített Oihan Sancet révén, a továbbiakban viszont már nem tartották ezt a gólgyártási ütemet a csapatok, a meccs lefújásakor ugyanúgy 1-2 állt az eredményjelzőn, mint a tizedik percben.

– Gratuláltam a játékosoknak, és elmondtam nekik, hogy nagyon nehéz őket a padon hagyni. Minőségi keretünk van, és eddig mindenki fantasztikusan teljesített, de a trófeát, amit a klub vár, csak a szezon végén osztják ki – dicsérte a Real edzője, Carlo Ancelotti a csapatát, különösen azokat a játékosokat, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig, de a Bilbao ellen bizonyítottak.

A baszkok trénere, Marcelino szerint csapata balszerencsés volt.

– Igazán kár, hogy hat perc alatt két gólt kaptunk, a második ráadásul felettébb balszerencsés találat volt, de ez benne van a futballban. Utána jól reagáltunk a nehéz helyzetre, a játékkal elégedett vagyok, az eredmény miatt viszont csalódott. Meggyőződésem, hogy többet érdemeltünk volna a Real elleni két bajnokin – fogalmazott Marcelino, akinek együttese az idényben korábban a Real otthonában is szoros, 1-0-s vereséget szenvedett.

A két csapat januárban akár újra találkozhat, a Spanyol Szuperkupa fináléjában. Ehhez a Bilbaónak az Atlético Madridot, a Realnak a Barcelonát kell legyőznie a dzsiddai minitorna elődöntőjében.

Borítókép: Karim Benzema már tizenöt gólnál jár a bajnokságban (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Burak Akbulut)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.