A Bp. Honvéd vezetői felbontották Horváth Ferenc szerződését

A Gyirmóttól hazai pályán elszenvedett vereség után a Bp. Honvéd vasárnap este felbontotta Horváth Ferenc vezetőedző szerződését. Az utód személyéről a klub később tájékoztatja a szurkolókat.

Magyar Nemzet
2022. 01. 30. 19:39
Felcsút 20211031 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga bajnoki mérkõzés Puskás Akadémia Honvéd Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Horváth Ferenc Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szörnyen kezdte a tavaszi idényt a Bp. Honvéd labdarúgócsapata: hazai pályán 1-0-ra kikapott az addig sereghajtó Gyirmóttól. Maga az eredmény is lehangoló volt a kispesti szurkolók számára, ám a mutatott játék még nagyobb elkeseredésre adott okot, és a lelátó népe keresetlen szavakkal minősítette a játékosokat, valamint Horváth Ferenc vezetőedzőt is.

A klub vezetői vasárnapra válságstábot hívtak össze, hogy megvitassák a kialakult helyzetet. A válság jelzőt az indokolja, hogy a csapatot mindössze három pont választja el a kiesést jelentő 11. helyezéstől. A tárgyalás vége az lett, hogy a Bp. Honvéd azonnali hatállyal felbontotta Horváth Ferenc szerződését, amiről közleményben értesítette a nyilvánosságot.

Horváth Ferenc 2021. február 15-én vette át az akkor kieső helyen álló Budapest Honvéd irányítását, amellyel sikeresen elérte, hogy az a következő idényben is a magyar élvonal tagja legyen. A 2021–2022-es kiírásban nem tudott jelentősen feljavulni a gárda.

A 48 éves szakember 30 bajnokin irányította a Honvédot, ezeken tíz győzelmet, öt döntetlent és 15 vereséget könyvelhetett el, míg a Magyar Kupában három mérkőzésen egy döntetlen és két győzelem a mérleg – írja a Honvéd hivatalos oldala, amely hozzáteszi, az új vezetőedző személyéről a klub hivatalos felületein később adnak tájékoztatást.

Borítókép: Horváth Ferencnek már nem lehetett maradása Kispesten (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.