A világelső a döntőben is folytatja a sorozatot

Kialakult a női döntő párosítása az Australian Openen. A hazai világelső, Ashleigh Barty ellenfele az amerikai Danielle Collins lesz.

Magyar Nemzet
2022. 01. 27. 12:40
Ashleigh Barty
Melbourne, 2022. január 27. Az ausztrál Ash Barty ünnepel, miután 6:1, 6:3 arányban gyõzött az amerikai Madison Keys ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elõdöntõjében Melbourne-ben 2022. január 27-én. Fotó: MTI/AP/Hamish Blair
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ashleigh Barty 2019-ben a Roland Garrost, 2021-ben a wimbledoni tenisztornát nyerte meg. A hazai Grand Slam-tornáján az elmúlt három évben kétszer a negyeddöntő, egyszer az elődöntő jelentette számára a végállomást.

Idén viszont mindkét akadályt simán leküzdötte: a negyeddöntőben két játékot veszített Jessica Pegula ellen, az elődöntőben négyet engedélyezett Madison Keysnek. A fináléig vezető úton Barty egyetlen játszmát sem veszített, egyedül Amanda Anisimova tudta úgy-ahogy megszorongatni (6:4, 6:3) a negyedik fordulóban.

A világelső ilyen meggyőző menetelés után természetesen a fináléban is favorit lesz, ellenfele pedig a tornán zsinórban a negyedik körben is amerikai játékos lesz.

Danielle Collins ugyanis meglepetésre, a másik elődöntőhöz hasonlóan sima meccsen győzte le a lengyel Iga Swiateket. Collins három éve már játszott elődöntőt Melbourne-ben, akkor kikapott Petra Kvitovától, most viszont esélyt sem adott Roland Garros-győztes ellenfelének.

Collins élete első Grand Slam-döntőjére készül, s bár nem ő lesz az esélyes, és a hazai közönség előtt játszó Barty ellen a szurkolók támogatására sem számíthat, abban biztosak lehetünk, hogy nem ijed meg a fináléban.

Australian Open, női elődöntők

Barty (ausztrál, 1.)–Keys (amerikai) 6:1, 6:3

Collins (amerikai, 27.)–Swiatek (lengyel, 7.) 6:4, 6:1

Borítókép: Ashleigh Barty ünnepel (Fotó: MTI/AP/Hamish Blair)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.