időjárás 27°C Hella 2022. május 27.
logo

Álló busszal ütközött edzés közben a világ egyik legjobb bringása + videó

Magyar Nemzet
2022.01.25. 08:32 2022.01.25. 13:22
Álló busszal ütközött edzés közben a világ egyik legjobb bringása + videó

Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kerékpároson hétfőn több műtétet is végre kellett hajtani súlyos balesetét követően, jelenleg pedig egy bogotai kórház intenzív osztályán ápolják.

Hazájában, Kolumbiában edzés közben balesetet szenvedett napjaink egyik legjobb kerékpárosa, Egan Bernal, aki 2019-ben megnyerte a Tour de France-t, 2021-ben pedig a Giro d’Italiát. A 25 esztendős bringás hétfő reggeli edzése közben Gachancipában karambolozott egy álló busszal, amely rálógott az útra – számolt be a Cycling News szakportál. A balesetről a közösségi médiában feltűnő fotón a jármű hátsó lökhárítója erősen be van horpadva, míg Bernal a hátán fekszik a földön. Bernalt a fővárosban, Bogotában található Clinica de la Sabanába szállították. Csapata, az Ineos Grenadiers első bejelentésében az állt, hogy a versenyző állapota stabil, és további vizsgálatok várnak rá.

A baleset képei:

A baleset után videófelvétel is készült:

 

Bár az első kolumbiai sajtóértesülések szerint Bernal csupán kisebb sérüléseket szenvedett, később ezt a klinika cáfolta. „Mellkasi, nyaki és lábsérüléseket szenvedett, ezért meg kell operálni” – állt a közleményében, kedden pedig kiderült, hogy nagy a baj. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét (!) operálták meg, majd az éjszaka folyamán gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket.

„A következő 72 órában az intenzív osztályon megfigyeljük, miként reagál a szervezete a beavatkozásokra. A rehabilitációs folyamatot már megkezdtük, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a páciensünknél” –  írta közleményében a La Sabana klinika.

Az idén a Tour de France-ra készülő Bernal a tervek szerint a február 10-én kezdődő Tour de la Provence-on kezdte volna az idényt, február 20-án pedig már az Egyesült Arab Emírségek körversenyén állt volna rajthoz.

Borítókép: Egan Bernal súlyos balesetet szenvedett (Forrás: Granfondoguide.com)