Bevágódott a drukkereknél a magyar csatár látványos gólörömével

Második meccsén megszerezte az első gólját új csapatában, az Anorthoszisz Famagusztában Novothny Soma hétfőn este. A Bundesligából Ciprusra igazoló csatár nem aprózta el a gólörömét, végigsprintelt a pályán, hogy csapata szurkolóival ünnepeljen.

Magyar Nemzet
2022. 01. 25. 10:06
firo: 06.11.2021, soccer ball, Bundesliga 1, season 2021/2022, VfL Bochum - TSG Hoffenheim
firo: 06.11.2021, soccer ball, Bundesliga 1, season 2021/2022, V Fotó: RALF IBING
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novothny a 70. percben Hovhannesz Hambardzumjan jobb oldalról érkező beadását fejelte a jobb sarokba öt méterről a harmadik helyezett AEK Larnaca ellen idegenben, és ezzel pontot érő találatot szerzett, ugyanis az ötödik helyen álló Anorthoszisz ezzel egyenlített ki, és ki is alakult az 1-1-es végeredmény a ciprusi élvonal 18. fordulójában.

A 27 éves magyar csatár tudja, hogyan kell bevágódni a szurkolóknál, a gólja után ugyanis végigsprintelt a pályán, hogy a szemközt lévő kapu mögött helyet foglaló Anorthoszisz-szurkolókkal ünnepeljen.

A gesztust értékelték a drukkerek, akik ugyanakkor nem csak emiatt dicsérték Novothnyt a meccs után. „Novothny nagyszerű igazolás” – írta egyikük a klub hivatalos Facebook-oldalán, egy másik hozzászóló pedig szintén pozitívan megjegyezte róla, hogy „folyamatosan fut és fut, ez új”.

Novothny a téli átigazolási szezonban a saját kérésére távozott a Bundesligában szereplő Bochumtól, mert több játéklehetőségre vágyott. Az ősszel hat meccsen összesen mindössze 74 percet töltött a pályán a német élvonalban, s így is szerzett egy gólt.

Cipruson eddig mindkét bajnokiján kezdő volt, és a másodikon már a kapuba talált a Gyurcsó Ádámot ezúttal nélkülöző AEK Larnaca ellen.

– Az utolsó húsz percben nemcsak kiegyenlítettünk, hanem meg is nyerhettük volna a meccset – állapította meg Novothny a klubhonlapon. – Örülök az első gólomnak, amit a minket elkísérő szurkolóinkkal együtt akartam megünnepelni, ezért futottam hozzájuk.

Ha rendszeresen pályára lép és jól játszik, Novothny szövetségi kapitány figyelmét is felkeltheti, aki korábban elmondta róla, hogy képben van a válogatottnál a alternatívájaként szóba jöhető támadó, de többet kellene játszania.

Borítókép: Novothny Soma az ősszel a Bundesligában szerzett gólját ünnepli a Bochum színeiben (Fotó: RALF IBING)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.