Edzője állítja, Novak Djokovics nyerni megy Párizsba

Az új francia oltási törvény szerint Novak Djokovics elindulhat a Roland Garroson. Kérdés, hogy akar-e, egyáltalán folytatja-e a pályafutását az Ausztráliában őt ért megaláztatás után. Az edzője szerint igen, Marian Vajda állítja, a világelsőnek még van dolga a teniszben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 23. 15:10
2021 US Open - Day 10
Djokovics még hezitál Fotó: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban hétfőtől életbe lépő törvény a profi sportolóknak kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást, külföldiek pedig ennek hiányában nem léphetnek be az országba. Ugyanakkor a törvény féléves mentességet is garantál abban az esetben, ha valaki átesett a fertőzésen. (Egészen pontosan a fél év a pozitív teszt utáni tizenegyedik naptól számítandó, mert így határozták meg az immunitás kialakulásának időszakát.)

Nos, a francia nyílt teniszbajnokságot idén is a hagyományos időpontban, május végén, június elején, egészen pontosan május 22. és június 5. között bonyolítják le.

Novak Djokovics arra hivatkozva kért vízumot Ausztráliától, hogy december 16-án pozitív PCR-tesztet produkált, tehát átesett a Covidon. Nos, nem bonyolult kiszámolni, hogy a Roland Garros még éppen beleesik a féléves mentességi időszakba.

Ha hasonló szabályozást követ Nagy-Britannia és az Egyesült Államok, akkor Djokovics a június 28-án kezdődő Wimbledonról és a nyár végi US Openről viszont már lemaradhat.

A legfontosabb kérdés persze az, a szerb sztár az ausztráliai megaláztatás után egyáltalán folytatni kívánja-e a pályafutását. Az edzője erre a kérdésre határozott igennel felel.

– Továbbra sem értem, miért tették ezt vele – utalt Marian Vajda a melbourne-i kiutasításra, majd így folytatta: – Egészségtelen és igazságtalan döntést hoztak arra a feltételre alapozva, miszerint Djokovics olyasmit tehet vagy befolyásolhat, ami még nem történt meg. Egyértelmű, hogy lelkileg megviselte az eset, sokáig fájni fog neki, nehéz lesz kivernie a fejéből.

Azonban nagyon jól ismerem őt, Novak erős, határozott, és még nem mondta ki a végső szót a teniszben.

Djokovicsról számos hír jelent meg a közelmúltban:

Egyelőre csak az biztos, hogy jelenleg Montenegró egyik üdülőparadicsomában, Zabljakban igyekszik síeléssel feltöltődni.

Borítókép: Novak Djokovics hamarosan újra ütőt ragad (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.