Kemény ellenfeleket kaptak a magyarok az Australian Openen

A bevondorlási ügyekben illetékes miniszter még nem döntött Novak Djokovics sorsáról, aki így résztvevőnek számít az Australian Openen, és érdekelt volt a sorosoláson. Ha maradhat, akkor az elődöntőben összefuthat Rafael Nadallal. A magyar versenyzők közül Fucsovics Márton szerb, Udvardy Panna fehérorosz, Bodnár Anna pedig orosz ellenfelet kapott.

Magyar Nemzet
2022. 01. 13. 8:18
Paris Masters 2021 tennis tournament
epa09557355 Marton Fucsovics of Hungary in action against Fabio Fognini of Italy during their first round match at the Rolex Paris Masters tennis tournament in Paris, France, 01 November 2021. EPA/YOAN VALAT Fotó: EPA/YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetékes miniszter, Alex Hawke ausztrál idő szerint kora estig még nem döntött. Az ő kezében van Novak Djokovics sorsa, aki több mint egyhetes kálváriájának újabb stációjaként bevallotta, hogy hiba történt a vízuma kérelménél, ám a felelősséget az ügynökére hárította. Közben több okból is megkérdőjeleződött a szavahihetősége, ám ő ettől függetlenül edz és készül a jövő héten kezdődő Australian Openre, amelynek ő a címvédője.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök a magyar idő szerint csütörtök hajnalban lezajlott sorsolás előtt azt nyilatkozta, ő sem tudja, mikor és mit dönt majd a bevándorlási ügyekben illetékes minisztere, de az újságírókat abban a pillanatban jobban érdekelte, hogy a szerb világ első megjelenik-e a sorsoláson. Sokáig várták, aztán felbukkant, és mivel hivatalosan résztvevője a tornának, érdekeltként és első számú kiemeltként jelent meg. Hamarosan kiderült, hogy honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal játssza az első mérkőzését, és egy ágra került a hatodiknak kiemelt Rafael Nadallal. A spanyollal az elődöntőben futhat össze, és a két klasszis a párizsi Roland Garroson játszott meccsük után 218 nappal találkozhat újra egymással. 

A magyar résztvevők közül is szerb ellenfelet kapott Dusan Lajovics személyében, a 31 esztendős versenyző a 43. a világranglistán, azaz öt hellyel áll a 38. magyar teniszező mögött, egyikük sem kiemelt. A nőknél Udvardy Panna (p8.) a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenka (24. kiemelt) ellen kezd, Bondár Anna (92.) pedig igazi nagy halat fogott ki, a világranglistán 11., Merlbourne-ben a tizedik helyen kiemelt orosz Anasztászija Pavljucsenkova lesz az ellenfele a főtáblán.

Borítókép: Fucsovics Mártonnak már az első fordulóban sem lesz könnyű dolga (Fotó: EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.