Magyar kapus nevét skandálták a Juventus szurkolói

Csütörtök este a Napoli elleni 1-1-re végződött rangadón először szerepelt a Juventus felnőttcsapatának meccskeretében Senkó Zsombor, aki életre szóló élményben részesült a torinói klub szurkolói jóvoltából.

Magyar Nemzet
2022. 01. 07. 21:06
Fotó: EM Sports Consulting / Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar utánpótlás-válogatott kapus elárulta, hogy két nappal a találkozó előtt tudta meg, ott ülhet majd a kispadon. – Nagyon izgultam a szállodában és az öltözőben is – idézte az M4 Sportnak adott interjúból Senkó Zsombort az MTI. – A bemelegítésnél fantasztikus volt, amikor a Juventus-ultrák egy-egy védésemnél a nevemet skandálták. 

A 18 éves kapus a Haladástól igazolt 2019-ben Torinóba. Senkó megjegyezte: három évvel ezelőtt nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan számításba veszik majd a felnőttek között, ugyanakkor az elmúlt egy évben véleménye szerint sokat fejlődött. Hozzátette, az U19-es bajnokság és a Serie A teljesen más szint, rendkívül sokat kell még dolgoznia, de szeretne tovább fejlődni.

A fiatal játékos beszélt kollégájáról, a Zebrák első számú hálóőréről, a lengyel Wojciech Szczesnyről is. Rendkívül technikás futballistának tartja, aki minden pillanatban a munkájára koncentrál, ezért könnyedén hajtja végre a nehéz mozdulatokat is, egy-egy hiba után pedig szerinte gyorsan össze tudja szedni magát.

A Juventus keretében az első számú kapus, Szczesnyi mellett még ketten vannak a poszton, közülük Mattia Perin az ismertebb, aki sokáig a Genoa kezdőkapusa volt, és kétszer az olasz válogatottban is pályára lépett. A harmadik kapus a 31 éves Carlo Pinsoglio, aki nem rendelkezik jelentős múlttal a Serie A-ban. Senkónak velük kell megküzdenie, ha állandósítani akarja a helyét a torinói sztárcsapat meccskeretében.

Borítókép: Senkó Zsombor a Juventus szerelésében (Fotó: EM Sports Conulting/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.