időjárás 20°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

Megkezdte a nagytakarítást Xavi, Dembélé az első áldozat

Magyar Nemzet
2022.01.20. 13:17 2022.01.20. 13:52
Megkezdte a nagytakarítást Xavi, Dembélé az első áldozat

Ousmane Dembélé vonakodik meghosszabbítani a szerződését a Barcelonával. A klubnál megunták a huzavonát, a világbajnok francia csatár kimaradt a Bilbao elleni csütörtök esti kupameccsre készülő keretből.

Amikor decemberben, a müncheni vereséggel eldőlt, hogy a Barcelona kiesik a Bajnokok Ligájából, Xavi Hernandéz, az együttes korábbi legendás játékosa, új edzője úgy fogalmazott, elfogyott a türelem. Ousmane Dembélé persze nem a játéktudása miatt lett kegyvesztett, hanem mert vonakodik meghosszabbítani a szerződését.

Az ügy már öt hónapja terítéken van, s a katalánoknak most lett elegük, nem hagyják tovább, hogy a 24 éves világbajnok francia csatár packázzon velük.

– Senkivel szemben sem akarok tiszteletlen lenni. Az üzenet világos. Vagy aláír, vagy megoldást kell keresnünk a távozásához – jelentette ki Xavi. 

A 24 esztendős francia támadó 2017-ben a Borussia Dortmundtól – 105+40 millió euróért – igazolt a gránátvörös-kékekhez. Dembélét gyakran sérülések hátráltatták, s a helyi sajtó szerint a hozzáállásával is problémák adódtak. A korábbi Rennes-játékos 129 tétmeccsen lépett pályára a Barcelona színeiben, összesen 31 gólt szerzett és 23 gólpasszt adott. A mostani idényben 11 tétmérkőzésen összesen egyszer talált be és két asszisztot jegyzett.

Xavi gondjait növeli, hogy sérülés miatt ma Memphis Depayra sem számíthat, de legalább Martin Braithwaite és Ansu Fati már ismét bevethető. 

A Király Kupa negyeddöntőjének mai párosítása:

Elche–Real Madrid 19.00

Bilbao–Barcelona 21.30