Megszégyenülve tér vissza Angliába a 135 millió eurós sztár

Philippe Coutinho négy éve klasszisként távozott a Premier League-ből, ahová most megbukva tért vissza. Nemcsak a Barcelonának, hanem más sztárcsapatnak sem kell már, az Aston Villa fogadta be.

Magyar Nemzet
2022. 01. 07. 13:31
Coutinho
Barcelona, 2018. január 8. Philippe Coutinho brazil középpályás bemutatkozik új klubjánál, az FC Barcelonánál Barcelonában 2018. január 8-án. (MTI/EPA/Alejandro García) Fotó: MTI/EPA/Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018 januárjában fél éve húzódó szappanopera zárult le azzal, hogy a Barcelona 135 millió euróért szerződtette Coutinhót a Liverpooltól. A brazil középpályás kulcsfigurája volt a Jürgen Klopp irányításával egyre inkább fejlődő angol klubnak, és a német edző ragaszkodott a megtartásához. Coutinho azonban minden áron menni akart, mondván címeket akar nyerni.

Alaposan elszámolta magát, hiszen a távozása után a Liverpool 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, 2020-ban pedig harminc év után először a Premier League-et is. Coutinho eközben Barcelonában nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, ami alapján 135 millió eurót fizettek érte – ezzel az összeggel a mai napig a világ valaha volt negyedik legdrágább igazolása.

BL-t Coutinho is nyert már 2020-ban, amikor a Barcelona először a Bayern Münchennek adta kölcsön őt, de a bajorok sikerét nem érezheti teljesen a magáénak, hiszen csak epizódszereplő volt benne, s ennek megfelelően a német rekordbajnok nem is élt az opciós vételi jogával, a brazil visszatért Barcelonába.

Ott azonban azóta sem tudta megmutatni, hogy ér annyit, amennyit fizettek, illetve folyamatosan fizetnek érte (Coutinho fizetése is alaposan megterheli a klubkasszát), ezért a katalánok újra szabadulni akartak tőle. A topklubok már nem kérnek belőle, a Premier League 13. helyén álló Aston Villa dobott mentőövet a szebb napokat is látott labdarúgónak.

A birminghami együttes az idény végéig vette kölcsön a 29 éves játékost, akinek az edzője korábbi liverpooli csapattársa, Steven Gerrard lesz. A Vörösök mezében 81 mérkőzésen szerepeltek együtt, és ha Gerrard sem tudja felrázni Coutinhót, akkor alighanem véget ér a brazil pályafutásának érdemi része.

Borítókép: Philippe Coutinho a Barcelona mezében (Fotó: MTI/EPA/Alejandro Garca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.