Rákkal küzd a tenisztörténelem egyik legjobbja

A tizennyolcszoros Grand Slam-bajnok, Chris Evert szervezetében korai stádiumú petefészekrákot diagnosztizáltak.

2022. 01. 15. 14:31
International Tennis Hall Of Fame Legends Ball
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Chris Evert attends the International Tennis Hall Of Fame Legends Ball at Cipriani 42nd Street on September 7, 2019 in New York City. Kris Connor/Getty Images for International Tennis Hall of Fame/AFP (Photo by KRIS CONNOR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/KRIS CONNOR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korai stádiumú petefészekrákkal küzd a tenisztörténelem egyik legjobbja, az amerikai Chris Evert. A 67 éves, jelenleg az ESPN szakkommentátoraként dolgozó Evert decemberben szembesült a diagnózissal, de csak magyar idő szerint szombat hajnalban osztotta meg a hírt a nyilvánossággal.

A betegség az egyértelmű okok mellett azért lehet különösen ijesztő Evert számára, mert húga, Jeanne 2020-ban éppen a petefészekrákkal folytatott két és fél éves küzdelem után hunyt el.

Chris Evert bejelentése ennek ellenére rendkívül pozitív hangvételű volt.

– Azért osztottam meg a történetemet, hogy segítsek másoknak. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy korán felfedezték a daganatot, és pozitív eredményeket várok a kemoterápiától – fogalmazott Evert, aki betegsége ellenére is dolgozik majd az Australian Open alatt, ugyan nem utazott el a déli országba, de az otthonából bejelentkezik majd az ESPN közvetítései során.

Evert pályafutása során 18 Grand Slam-tornát nyert egyesben, éppen annyit, mint nagy riválisa, Martina Navratilova. Az 1970-es és 80-as évek két meghatározó egyénisége nyolcvan alkalommal csapott össze egymással (az örökmérleg 43-37 Navratilova javára). A női mezőnyben Evert hét Roland Garros-sikerével és hat US Open-címével is csúcstartó (utóbbi torna esetében Serena Williamsszel megosztva).

Evert teljes pályafutása során a kiegyensúlyozottság mintaképe volt: karrierje 56 Grand Slam-tornája közül 52 alkalommal eljutott legalább az elődöntőig, ez a 92,8 százalékos mutató megdönthetetlen csúcsnak látszik.

Borítókép: Chris Evert súlyos betegséggel küzd (Fotó: AFP/Kris Connor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.