Tavaly június óta senki sem tudta legyőzni a Ferencvárost

A Ferencváros 16-10-re győzött házigazdaként a georgiai Dinamo Tbiliszi ellen a férfivízilabda Bajnokok Ligája-csoportkörében, szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 26. 20:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét kör után veretlen Ferencváros két héttel ezelőtt vendégként is magabiztosan, 14-7-re győzte le a pont nélkül álló sereghajtó Tbiliszit, így hazai medencében egyértelmű esélyesnek számított.

Ezek után váratlanul nehezen indult be a ferencvárosi gépezet, az első negyedet ráadásul 2-1-re elvitték a vendégek, akik a második játékrész hajrájáig tartották magukat. Akkor azonban minimális előnyt kovácsolt magának a házigazda, amit magabiztosan megtartott a harmadik negyedben, a záró felvonásban pedig egyértelművé tette sikerét.

Az FTC nyolc mérkőzés után 16 ponttal, négy győzelemmel és négy döntetlennel áll a BL-ben. Minden versenysorozatot figyelembe véve tavaly június, illetve huszonhárom (tizennyolc győzelem és öt döntetlen) mérkőzés óta veretlenek a zöld-fehérek, legutóbb a Bajnokok Ligája döntőjében kaptak ki az olasz Pro Reccótól (9-6).

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport: FTC-Telekom Waterpolo–Dinamo Tbiliszi (georgiai) 16-10 (1-2, 7-4, 5-4, 3-0), a magyar csapat gólszerzői: Damonte, Varga 5-5, Jansik 2, Gábor, Gál, Ubovic, Vámos 1-1 

A Bajnokok Ligája csoportkörének másik magyar szereplője, az OSC kedden a német Spandau vendégeként 12-11-re győzött, így őrzi a negyedik helyet a B csoportban. A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.