A Fradi hallgat, de a Wikipédián már tény a „Szikla” érkezése

Görög sajtóértesülések szerint a Fradiban folytatja pályafutását Anderson Esiti, aki 2019 óta a PAOK labdarúgója volt. Ha igaz a hír, kőkemény középpályással erősödhet Sztanyiszlav Csercseszov együttese.

Magyar Nemzet
2022. 02. 13. 11:29
Forrás: PAOK FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi egyelőre nem jelentette be Esiti szerződtetését, így nem tekinthető hivatalosnak az igazolás, de a 27 éves játékos angol nyelvű Wikipédia-oldalán már az szerepel, hogy a Ferencváros futballistája.

Görögországban is tényként kezelik a távozását a PAOK-tól, és a Fradival való megegyezést, amelynek akadálya elsősorban Esiti magas fizetése volt, de a hírek szerint sikerült alkudni belőle.

A Transfermarkt által kétmillió eurósnak becsült védekező középpályás kemény játékos hírében áll, a pályafutásáról készült videóban úgy becézik, The Rock, azaz a Szikla.

Esiti korábban két idényt töltött a portugál, hármat a belga élvonalban, 2019 óta pedig a görög első osztályú PAOK-ban futballozott, de kölcsönben szerepelt egy évad erejéig a török élvonalbeli Göztepében is. A nigériai válogatottban háromszor lépett pályára, legutóbb 2019-ben Ukrajna ellen.

A jelenlegi idényben nem élvezte a román Razvan Lucescu vezetőedző bizalmát a PAOK-nál, 11 meccsen szerepelt a görög bajnokságban, főként ősz elején, és mindössze 372 percet töltött a pályán.

A Fradi télen már igazolt egy nigériai labdarúgót, Fortune Bassey a csatársorba érkezett Csehországból, valamint nemrég jelentették be az argentin River Plate-től érkező szélső, Carlos Auzqui szerződtetését. Az NB I-ben hétfőn zárul az átigazolási időszak, addig még Esiti és a Bulgáriából kiszemelt brazil Marquinhos is befuthat az Üllői útra.

Borítókép: Anderson Esiti a PAOK mezében (Fotó: PAOK FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.