A Fradi megtette az első lépést a céljai felé

Felejthető első félidő után a Ferencváros női kézilabdacsapata a szünet után fordított a horvát Podravka Koprivnica otthonában, és nyert 33-29-re. Ha a Fradi szombaton hazai pályán legyőzi a Dortmundot, és a francia Brest felülmúlja a Rosztovot, akkor a hármas, minitabellás összevetés ez esetben a Fradinak kedvezne. A magyar bajnok így azonnal bejutna a BL-negyeddöntőbe, csak egy lépés választaná el a Final Fourtól.

Magyar Nemzet
2022. 02. 16. 18:31
Zácsik Szandra
Szöllősi-Zácsik volt a Fradi legjobbja Kaproncán Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros annak reményében kezdte a horvát Podravka elleni utolsó előtti csoportmérkőzését a női kézilabda Bajnokok Ligájában, hogy győzelme esetén megmarad az esélye a csoportmásodik, egyenesen a negyeddöntőt garantáló továbbjutó helyre. Az Fradi a negyedik, horvát ellenfele a csoport utolsó helyéről várta a horvátországi meccset. A hazai meccset hat góllal, 33-27-re nyerte meg a Ferencváros. 

Nem kezdett rosszul az FTC: Klujber és Malestein góljával a 4. percben vezetett, de utána érthetetlenül megtorpant, elsősorban a pontosan lövő Barisic és Milosavljevic ellen nem volt hatékony a védekezés. Ennek is köszönhetően a Podravka látványosan elhúzott két-három góllal. 

A magyar bajnokcsapatban az átlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és a beálló, Sirián Szederke összesen hét gólt szerzett. Az első félidő vége szorosabban alakult, a Fradi újra átvette a vezetést, de a pár másodperccel a dudaszó előtt a kisebb sérülést szenvedő Janurik Kinga helyett beállt Suba Sára nem tudta kivédeni Sztelmah lövését. 16-15-ös hazai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A tavalyi év legjobb női játékosának megválasztott Márton Gréta góljával egyenlített a Fradi a második harminc perc elején. A kapuba visszaállt Janurik Kinga védése után visszavette a vezetést a magyar bajnok, sőt a hetedik percben – először a meccs folyamán – kétgólos előnyt alakított ki, majd már hárommal vezetett. A Podravka elfáradt, Janurik elkapta a fonalat. Szöllősi-Zácsik Szandra volt a Ferencváros legjobb embere támadásban, Angela Malestein biztos kézzel dobta a hétmétereseket. 

Sima lett a vége, 33-29-re nyert a Fradi. A meccs hivatalos statisztikája ITT.

Ha a Fradi szombaton legyőzi a Dortmundot, és a Brest ugyanezt teszi a Rosztov Donnal, akkor a Ferencváros végezne a csoport második helyén, így megspórolhatná magának a nyolcaddöntőt és csak egy play off-meccset kellene játszania a Final Four-részvételért.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, csoportmérkőzés: Podravka Koprivnica (horvát)–FTC-Rail Cargo Hungaria 33-29 (16-15). 

Borítókép: Szöllősi-Zácsik Szandra volt a legjobb a magyar bajnokcsapatban (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.