A háború hatása: Roman Abramovics elengedi a Chelsea-t

Roman Abramovics, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea tulajdonosa a csapat hivatalos honlapján megjelent közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy átadja az irányítást a klub jótékonysági alapítványának.

Magyar Nemzet
2022. 02. 26. 20:52
Abramovics, Roman
London, 2017. május 21. Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgóklub tulajdonosa tapsol az elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Chelsea-Sunderland mérkõzésen a londoni Stamford Bridge Stadionban 2017. május 21-én. (MTI/EPA/Andy Rain) Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roman Abramovics 2003-ban vásárolta meg a Chelsea labdarúgócsapatát. Az Oroszországot sújtó szankciók hatására fontos döntést hozott, ezt a Bajnokok Ligája-címvédő hivatalos oldalán jelentette meg. 

„A Chelsea-nél tulajdonosként töltött közel húszéves időszakom alatt mindig egyfajta gondnokként tekintettem a klubnál betöltött szerepemre, akinek az a dolga, hogy amennyire csak lehet, biztosítsa a klub sikerességét, építse a jövőjét és pozitív szerepet töltsön be a közösségünkben. Mindig a klub érdekeinek a leginkább megfelelő döntéseket hoztam meg. Elkötelezett maradtam ezen értékek mellett. Ezért a mai napon átadom a klub felügyeletét és gondozását a Chelsea jótékonysági alapítványának.Hiszem, hogy jelenleg ők vannak a legmegfelelőbb helyzetben, hogy vigyázzanak a klub értékeire, a játékosokra, a személyzetre és a szurkolókra.”

Ugyan a közlemény tárgyszerűen fogalmaz, és nem említ konkrét okokat, nem olyan nehéz kikövetkeztetni, hogy az orosz–ukrán háború áll az orosz milliárdos döntésének a hátterében.

Borítókép: Abramovics 2003-ban vásárolta meg a Chelsea-t, idén megválhat tőlük (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.