időjárás 1°C Paula , Vanda 2023. január 26.
logo

A háború hatása: Roman Abramovics elengedi a Chelsea-t

Magyar Nemzet
2022.02.26. 20:52 2022.02.26. 20:56
A háború hatása: Roman Abramovics elengedi a Chelsea-t

Roman Abramovics, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea tulajdonosa a csapat hivatalos honlapján megjelent közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy átadja az irányítást a klub jótékonysági alapítványának.

Roman Abramovics 2003-ban vásárolta meg a Chelsea labdarúgócsapatát. Az Oroszországot sújtó szankciók hatására fontos döntést hozott, ezt a Bajnokok Ligája-címvédő hivatalos oldalán jelentette meg. 

„A Chelsea-nél tulajdonosként töltött közel húszéves időszakom alatt mindig egyfajta gondnokként tekintettem a klubnál betöltött szerepemre, akinek az a dolga, hogy amennyire csak lehet, biztosítsa a klub sikerességét, építse a jövőjét és pozitív szerepet töltsön be a közösségünkben. Mindig a klub érdekeinek a leginkább megfelelő döntéseket hoztam meg. Elkötelezett maradtam ezen értékek mellett. Ezért a mai napon átadom a klub felügyeletét és gondozását a Chelsea jótékonysági alapítványának.Hiszem, hogy jelenleg ők vannak a legmegfelelőbb helyzetben, hogy vigyázzanak a klub értékeire, a játékosokra, a személyzetre és a szurkolókra.”

Ugyan a közlemény tárgyszerűen fogalmaz, és nem említ konkrét okokat, nem olyan nehéz kikövetkeztetni, hogy az orosz–ukrán háború áll az orosz milliárdos döntésének a hátterében.

Borítókép: Abramovics 2003-ban vásárolta meg a Chelsea-t, idén megválhat tőlük (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.