A hétfő esti edzésen két kulcsjátékosát is elveszítette a magyar bajnok

Súlyos balesetet szenvedett a Sopron Basket két kulcsjátékosa a hétfő esti edzésen, így a magyar bajnok a FIBA engedélyével csak nyolc játékossal, Fegyverneky Zsófia és Nevana Jovanovic nélkül utazik el kedd délután a francia Basket Landes elleni utolsó csoportmeccsére a női kosárlabda Euroligában.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 9:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze tíz perc volt hátra a hétfő esti edzésből. A Sopron Basket játékosai öt az öt ellen játszottak egymás között, amikor egy labdára egyszerre mozdult és Nevena Jovanovic. Nem volt szerencséjük: összeütköztek, majd eszméletlenül terültek el a parketten.

Pár percen belül kiérkeztek a mentők, és a két játékost kórházba vitték. Kiderült, mindketten súlyos agyrázkódást szenvedtek, eltörött az orruk, a csapatkapitány Fegyverneky Zsófiáé ráadásul szilánkosan. Néhány órás megfigyelés után Nevana Jovanovicot nem sokkal éjfél után hazaengedték, Fegyverneky Zsófiát viszont reggelig még bent tartották.

Nagy veszteség ez a Sopron Basketnek, amely szerdán este a francia Basket Landes vendégeként az utolsó csoportmeccsét játssza a női Euroligában. Nagyon fontos mérkőzés lesz, ha a papírformának megfelelően a magyar bajnok nyer, akkor a második helyen végezhet a csoportban, ami azt jelentené, hogy a kieséses szakaszban a negyeddöntő párharcát pályaelőnnyel vívhatná meg. Kérdés, hogy a két alapjátékos kiesésével mennyire él még ez a papírforma, azaz így roppant nehéz lesz a soproniak dolga Landes otthonában, Mont-de-Marsanban.

A magyar klub azonnal engedélyt kért a nemzetközi szövetségtől, a FIBA-tól, hogy csak nyolc játékossal utazhasson el a találkozóra. Az engedélyt megkapta, így nem kell feleslegesen ifjúsági játékosokat utaztatnia. A találkozó szerdán 19.30 órakor kezdődik, és a FIBA YouTube-csatornáján nézhető meg élőben.

Borítókép: Nevana Jovanovic és Fegyverneky Zsófia együtt szurkol a többieknek (Fotó: Wb-sopron.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.