A spanyolok háborognak Szoboszlai Dominik esése miatt + videó

Szoboszlai Dominik egy perccel a becserélése után tizenegyest harcolt ki az RB Leipzig javára a Real Sociedad elleni Európa-liga-mérkőzésen csütörtökön este. Így mentette 2-2-re a párharc első felvonását hazai pályán a német klub, de a spanyolok vitatják a büntető jogosságát.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 9:10
Szoboszlai Dominik
17.02.2022, xtgx, Fussball UEFA European League, RB Leipzig - Real Sociedad San Sebastian emspor, v.l. Joseba Zaluda (S
17.02.2022, xtgx, Fussball UEFA European League, RB Leipzig - Real Sociedad San Sebastian emspor, v.l. Joseba Zaluda Sociedad, 2 foult Dominik Szoboszlai Leipzig, 17, elfmeter DFL/DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS as IMAGE SEQUENCES and/or QUASI-VIDEO Leipzig *** 17 02 2022, xtgx, football UEFA European League, RB Leipzig Real Sociedad San Sebastian emspor, v l Joseba Zaluda Sociedad, 2 foult Dominik Szoboszlai Leipzig, 17 , elfmeter DFL DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS as IMAGE SEQUENCES and or QUASI VIDEO LeipzigNo Use Switzerland. No Use Germany. No Use Japan. No Use Austria Fotó: imago images/Jan Huebner via Reu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a 80. percben állt be csereként az RB Leipzigbe, a 81. percben a videón látható szép csel után harcolt ki tizenegyest, amelyet a 82. percben az ugyancsak a kispadról beküldött Emil Forsberg értékesített. Így lett 2-2, a Leipzig kétszer is hátrányból egyenlített ki a Real Sociedad ellen a legjobb 16 közé jutásért folytatott El-párharcban.

– Zaldua (a Real Sociedad játékosa – a szerk.) nem ér hozzá Szoboszlaihoz, így Cakir játékvezető hibázott a büntető megítélésekor. Kár, hogy a VAR nem korrigálta a döntést – fogalmazta meg szakértői véleményét a spanyol Marca című sportlap játékvezető-elemzője.

Cakir azonban tizenegyest ítélt, a Leipzig kiharcolta a döntetlent, amellyel mégis inkább a Real Sociedad lehetett elégedettebb, hiszen a végén megvoltak a helyzetei a német csapatnak ahhoz, hogy megnyerje a találkozót. Ebben fontos szerepe volt a csereként beküldött játékosoknak, köztük Szoboszlainak is, aki a néhány héttel ezelőtti combsérülése után zsinórban negyedszer kezdte a kispadon a találkozót.

– Az első félidőben túl lassúak voltunk, meglepett minket, hogy az ellenfél ennyire mélyen védekezve, öt védővel beállt a kapuja elé, de a második félidőben dinamikusak és gyorsak lettünk – nyilatkozta Domenico Tedesco, a Leipzig vezetőedzője, aki külön dicsérte az egyenlítő gól szerzőjét, Forsberget, de nem csak őt. – Az összes cserénk lendített a játékunkon, ami természetesen örömmel tölt el minket. Ezek pozitív jelzések a játékosoktól.

– Nyitott maradt a továbbjutás kérdése a visszavágóra – értékelt a Leipzig csapatkapitánya és kapusa, a találkozó után a klubhonlapon. – Megnyerhettük volna ezt a meccset, úgy éreztem, mi voltunk a domináns csapat. A végén frusztráló volt, hogy nem jártunk sikerrel, de nagyon sok mindent tudunk meríteni ebből a találkozóból. Látható, hogy jó esélyeink vannak, amikor a játékunk ilyen agresszív és intenzív.

A visszavágót jövő héten csütörtökön rendezik Spanyolországban. A Leipzig harmadik magyarja, betegség miatt hagyta ki az első összecsapást.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Real Sociedad ellen (Fotó: Imago Images/Jan Huebner via Reu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.