Az alkoholproblémáiról vallott az egykori sztárfocista

Az angol válogatott gólrekordere, a napjainkban már a Derby County vezetőedzőjeként dolgozó Wayne Rooney futballista karrierje idején nehezen birkózott meg a rá nehezedő nyomással, és emiatt gyakran az alkoholban kereste a kiutat.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 12:51
Rooney, Wayne
Manchester. 2016. október 2. Wayne Rooney, a Manchester United játékosa a Stoke City ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában játszott mérkõzésen a londoni manchesteri Old Trafford stadionban 2016. október 2-án. A mérkõzés 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Peter Powell) Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Derby County menedzsere egykoron csatárként ontotta a gólokat, a pályán kívül azonban neki is akadtak gondjai, és problémáira a káros szenvedélyekben kereste a megoldást.

– Voltak olyan időszakok, amikor kaptunk néhány nap kimenőt, én ezt kihasználva egyedül bezárkóztam otthon, és csak ittam, hogy elfeledkezzek a futballról. Olyan volt, mint egy tivornya, de azt általában másokkal csinálja az ember. Én egyedül ültem a házamban, és két napon keresztül csak öntöttem magamba az alkoholt – nyilatkozta Wayne Rooney a Mailnek. – Az emberek talán tisztában vannak vele, hogy alkalomadtán felöntöttem a garatra egy-egy bárban, de ennél sokkal több dolog zajlott a háttérben.

Az angol vezetőedző elmondta, nem tudott kikapcsolni, folyamatosan a futball körül jártak a gondolatai. 

– Nyomást jelent a válogatottban és a Manchester Unitedben játszani, ráadásul a sajtó állandóan a magánéletemben vájkált. Próbáltam megbirkózni a körülöttem zajló eseményekkel, de egyre nagyobb és nagyobb lett a nyomás rajtam.

A 36 éves Rooney kezdetben félt segítséget kérni másoktól a problémáival kapcsolatban, de utólag rájött, jól tette, hogy beszélt róluk, mert ennek köszönhetően kevesebb hibát követett el.

– Mindent magamban tartottam, és csak egyre nőtt bennem a feszültség. A külvilág felé mindent tagadtam, de Coleen (Rooney felesége – a szerk.) mindig előre látta, hogy mi fog történni. Azt mondtam magamnak, nem érdekel az egész, fogtam magam, elmentem szórakozni, buta hibák sorát követtem el, végül robbant a bomba. Aztán megtanultam kezelni a helyzetet, tudtam már, hogy mikor van szükségem arra, hogy leüljek és beszéljek valakivel. Coleennek, az ő vagy az én szüleimnek öntöttem ki a szívemet, és ez megnyugtatott – emlékezett vissza a visszavonult futballista.

Borítókép: Wayne Rooney 2016-ban a Manchester United játékosaként (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.