Csercseszov nehezen találta a szavakat a Gyirmót elleni döntetlen után

A Ferencváros csalódást okozott a szurkolóinak azzal, hogy az NB I 22. fordulójában 1-1-et játszott a Gyirmóttal. A mérkőzés után Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi vezetőedzője nehezen találta a szavakat, a gólszerző Fortune Basse is szomorúan nyilatkozott, ugyanakkor a Gyirmót szakvezetője, Csertői Aurél érthetően nagyon örült a nem tervezett pontnak, és szerinte a két klub között a pályán a legkisebb a különbség.

2022. 02. 27. 8:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy csalódást okozott a Ferencváros. Sőt, nagy csalódást okoz az idei szereplésével, hiszen Sztanyiszlav vezetésével öt bajnoki mérkőzésből mindössze kettőt nyert meg, hazai pályán kikapott 3-0-ra a Pakstól, a legutóbb pedig szombaton este 1-1-re végzett a kieséstől menekülő Gyirmóttal. Ez utóbbi már sok volt a szurkolóknak, akik hangosan tüntettek az eredmény és a mutatott játék miatt.

– Egyszerű lesz ennek a mérkőzésnek az összefoglalása, sajnos nehéz szavakat találni egy ilyen eredmény után – nyilatkozta a mérkőzést követően Sztanyiszlav Csercseszov. – A csapat mindent meg akart tenni a pályán, és úgy gondolom, meg is tett annak érdekében, hogy győzzünk, de ez ma nem sikerült. Kicsit déja vu érzésem van, hasonló játékot láthattunk az MTK ellen, azzal a különbséggel, hogy a Gyirmót ellen sikerült gólt lőnünk. Az akarattal nem volt gond, okos támadásokat vezettünk. Higgadtan kell kielemeznünk, hogy mi történt ezen a mérkőzésen. Kedden viszont már a Magyar Kupában leszünk érdekeltek, így most elsősorban a Honvéd elleni találkozóval kell foglalkoznunk.

Egy téli szerzemény, Fortune Bassey szerezte a Ferencváros egyenlítő gólját, Sztanyiszlav Csercseszov ennek kapcsán beszélt az új játékosok helyzetéről:

– Velük kapcsolatban türelemre van szükség. Azzal tisztában vagyunk, hogy mire képesek a pályán. A mérkőzés előtt megbeszéltük Bassey-vel, hogy nyugodtan kell játszania, aztán a gólok is jönnek majd. 

Mindig nehézség egy edzőnek, amikor a játékosok év közben érkeznek, ezért nem feltétlenül vannak ott a teljes felkészülési időszakban, ez igaz jelenleg Anderson Esiti, Carlos Auzqui és Marquinhos esetében is.

A sajtótájékoztatón a vezetőedző elmondta Ryan és Samy Mmaee sérülés miatt maradt ki a keretből, előbbinek komolyabb a sérülése, utóbbi a következő napokban talán már együtt edzhet a csapattal, Vécsei Bálint pedig szintén sérüléssel bajlódik. Fortune Bassey, a Fradi gólszerzője is csalódottan beszélt a Ferencváros médiájának a kamerája előtt: 

 

– Örülök, hogy betaláltam, sok időbe telt, de nem vagyok boldog, ahogyan nem boldog a csapat és az edzőnk sem. Keményen edzettünk és dolgoztunk a jó eredményért, láttuk, hogy a szurkolóink mérgesek, mert azért jöttek, hogy győzelmet lássanak. Ez a futball, minden nap azért edzünk, hogy jó eredményeket érjünk el, de a legtöbb csapat, amikor a Ferencvárossal játszik, mindig visszaáll védekezni, és ezt nehéz feltörni. Ez azonban nem kifogás, meg kell találnunk a győzelem módját. Az edző azt mondta a szünetben, hogy játsszuk a saját játékunkat, próbáljunk áttörni a védelmen, harcoljunk a három pontért, de sajnos ez most nem sikerült, ami miatt szomorúak vagyunk. 

Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője természetesen boldogan, ugyanakkor reálisan értékelte a mérkőzést: 

– A Groupama Arénában mindenki nyomás alatt játszik. A Fradi egyértelműen ránk erőltette az akaratát, hősien védekeztünk, miközben erőnkből arra is futotta, hogy szerezzünk egy gyönyörű gólt. Habár kaptunk egy elkerülhetőt, de lelkileg ez a találat nem törte meg a csapatot. Igaz, hogy kellett egy kis szerencse az ikszhez, a srácok azonban minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyon sokat tettek az egy pont megszerzéséért. A mi helyzetünkben ez egy extra pont, a bravúrkategóriába tartozik, hogy döntetlent játszottunk a Ferencváros otthonában. Óriási különbség van a két csapat között, de úgy tűnik, a legkevesebb a pályán.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszovval eddig nem szárnyal a Ferencváros (Fotó: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.