Dubaj örömmel és büszkén fogadja Novak Djokovicsot

Az év elején Ausztráliából kiutasított szerb teniszező, Novak Djokovics idén először versenyez. A 20-szoros Grand Slam-bajnok játékostól nem kértek oltottsági igazolványt Dubajban, így semmi akadálya annak, hogy megmutassa magát a közönségnek.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 7:55
Djokovics nagyon készül a visszatérésre Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb, mint egy hete terjedelmes interjút adott a BBC-nek Novak Djokovics. Az év első Grand Slam-versenyének helyszínéről, Ausztráliából kiutasított szerb játékos kijelentette, hogy nem oltásellenes, de határozottan nemet mond a koronavírus elleni vakcinák felvételére. A 20-szoros Grand Slam-bajnok állítása szerint a „szabad választás” pártján áll, határozottan harcol azért, hogy mindenki saját maga dönthesse el, enged-e oltóanyagot belefecskendezni a szervezetébe. Djokovics az angol portálnak kifejtette, hogy kitart az álláspontja mellett, még akkor is, ha ezzel esetleg kizárja magát a további Gramd Slam-versenyeken való részvételtől.

Fotó: Twitter

Az interjú időpontjában már ismert volt a világelső programja, Djokovics nem csinált titkot abból, hogy a ma kezdődő dubaji ATP-tornán versenyez újra. A 34 éves világelső a Twitter-oldalra feltöltött képek tanúsága szerint az alapítványának képviseletében a múlt héten meglátogatta a 2020-as dubaji expo szerb pavilonját, ahol előadást tartott.

Ma pedig újra versenyez, a világelső ellenfele a szabad kártyával induló olasz Lorenzo Musetti lesz a dubaji ATP-verseny első fordulójában. A versenyprogram magyar idő szerint délután két órakor kezdődik: Marin Cilic és Jiry Vesely mérkőzése utána Filip Krajinovic és a tunéziai Malek Jaziri találkozója következik. Majd az Andy Murray–Christopher O’Donell meccs következik a sorban. A nap utolsó mérkőzése lesz a legutóbb tavaly versenyző Djokovicséké. 

Fotó: Facebook

Kedden is bemutatkozik a dubaji tornán, a kanadai Denis Shapovalov lesz az ellenfele.

Borítókép: Djokovics nagyon készül a visszatérésre (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.