Egy nagy lépés, olimpiai bajnokunk irányt váltott

Noha foglalkoztatta a gondolat, Lőrincz Tamás mégsem indul áprilisban a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, hiszen szakmai igazgatóként immár a Kozma István Magyar Birkózóakadémia munkájáért felel. Versenyzőként tehát valószínűleg mégis a tokiói aranyéremmel zárta le eredményes pályafutását.

Magyar Nemzet
2022. 02. 04. 6:55
Lőrincz Tamás
Lőrincz tamás Fotó: ROTH TAMAS Forrás: MBSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Noha Tokióban tényleg azt mondtam, az olimpia az utolsó versenyem, de remélem, elnézik nekem, ha mégis másként döntök. A párizsi olimpia nagyon messze van, arról nem is akarok beszélni, a hazai Európa-bajnokság viszont olyan, ráadásul közeli cél, amire talán még érdemes felkészülnöm. Ahogy közeledik az esemény, azon kapom magam, hogy egyre jobban foglalkoztat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek októberben,

nyitva hagyva a kiskaput, hogy versenyzőként talán mégsem a tokiói olimpia döntőjében lépett utoljára szőnyegre.

Tegnap becsukta a kiskaput. A Magyar Birkózók Szövetsége a honlapján számolt be arról, hogy január óta szakmai igazgatóként Lőrincz Tamás irányítja a Kozma István Magyar Birkózóakadémia (KIMBA) munkáját. Emellett pedig felelősségteljesen nem lehet felkészülni az Eb-re, úgy tudjuk, Tokió bajnoka nem is tagja a kontinensviadalra készülő válogatott keretnek.

Hivatalosan azonban továbbra sem jelentette be a visszavonulását, de ez már tényleg csupán formaság. Olyan formaság, ami – sportágtól függetlenül – valamennyi magyar klasszis joga és lehetősége.

Borítókép: Nincs értelme kockára tenni a nimbuszt, a tokiói aranyérem tökéletes zárása a pályafutásának (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.