„Ez hihetetlen! Hatalmas megtiszteltetés…”

Márton Gréta percekig nézett a telefonjára, nehezen tudta feldogozni a hírt, hogy a kézilabda-szövetség elnöksége a nők között őt választotta a tavalyi év legjobb játékosának. A 22 éves junior világbajnok balszélső most már húzóemberként tekint önmagára a klubjában.

Magyar Nemzet
2022. 02. 10. 12:55
MÁRTON Gréta
Márton Gréta is az első félidőben játszott jobban Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még az sem volt a fejemben, hogy van ilyen díj, annyira nem gondoltam, hogy lehet rá esélyem, hogy megkapjam, pláne ilyen fiatalon. Hihetetlen számomra, nagyon nagy megtiszteltetés! – idézi a 22 éves válogatott balszélsőt a Fradi.hu.

Márton Gréta 2021-ben bajnoki címet szerzett az FTC-vel, a magyar válogatottal kijutott a tokiói olimpiára, idén pedig rendszeres résztvevője, sőt, húzóembere a Bajnokok Ligájában szereplő zöld-fehéreknek.

– Nagyon eseménydús év volt minden szempontból, ebben az évben kezdtem el nagyon sokat játszani – bár előtte is hittem, hogy meghatározó a szerepem, 2021-ben igazán azt éreztem, hogy sokat tudok segíteni a csapatnak. Örülök annak is, hogy minden válogatott eseményen ott tudtam lenni, és hogy ilyen eredményeket értünk el – tekintett vissza 2021-re Márton Gréta. Arra a kérdésre, hogy kinek köszönheti és a mi a titka a sikereinek, a balszélső így válaszolt.

– Erre egyszerű a válasz: a biztonság. Az élet minden területére igaz nálam. Amikor kiderült, hogy engem választottak, az első dolgom az volt, hogy a családomnak elmondtam, hogy nélkülük ez nem sikerült volna. Annyi terhet levesznek a vállamról a hétköznapokban, hogy nekem nincs más dolgom kis túlzással, csak kézilabdázni. A másik a klubom bizalma, ami ebben a szériában segít. Nagyon fontos számomra, hogy érezzem a bizalmat, úgyhogy ez a két összetevő kell a kiegyensúlyozottsághoz – nyilatkozta klubja honlapjának a ferencvárosi kézilabdázó.

Borítókép: Márton Gréta a válogatottban is megbízhatóan teljesített (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.