Kázmér 2024. március 4.
logo

Fülöp Márton-díjjal jutalmazzák az év legjobb socca-játékosát

Magyar Nemzet
2022.02.01. 17:51
Fülöp Márton-díjjal jutalmazzák az év legjobb socca-játékosát

Az MLSZ telki edzőközpontjában rendezték meg januárban a I. Socca Országos Kispályás Labdarúgó Konferenciát. Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó-sportszövetség elnöke bejelentette a szervezet országos szövetséggé alakulását.

Január második hétvégéjén a kispályás labdarúgás jelene, jövője, a szabadidős sportolást befolyásoló tényezők szerepeltek a napirenden a Telkiben rendezett egész napos szakmai konferencián. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Sáfár Sándor is köszöntötte a megjelenteket, majd Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályvezetője biztosította a támogatásáról a mexikói világbajnokságon induló magyar soccaválogatottat. 

Merkely Béla egyetemi rektor a koronavírus sportolókra gyakorolt hatásáról tartott előadást. Bács Zoltán, a debreceni egyetem kancellárja bemutatta a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club, a DEAC  felépítését, a sportszakember-képzést és a minden évben a debreceni egyetem szervezésében sorra kerülő, Buzánszky Jenőről elnevezett kispályás labdarúgótorna megrendezéséről is ejtett néhány szót.

Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó-sportszövetség elnöke bejelentette a szervezet országos szövetséggé alakulását. A szervezet elnöke a fájdalmasan korán elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton családjával együtt létrehozta a Fülöp Márton-díjat, amellyel minden évben a socca szakág legjobbjait díjazzák. A Magyar Soccaszövetség szakmai céljai között szerepel, hogy összefogja az amatőr labdarúgó-társadalmat, ezért is hívta meg a konferenciára a teqball és a padbol szakági képviselőit is.

Borítókép: A képen balról jobbra: Fülöp Ferenc, dr. Sáfár Sándor miniszteri biztos, Emmi; Csuhai Tibor elnök, Socca Hungary; Iglói-Nagy István főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium; dr. Merkel Béla rektor, Semmelweis Egyetem; dr. Bács Zoltán kancellár, Debreceni Egyetem; ifj. Száraz Zoltán (Fotó: Goool.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.