Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Fülöp Márton-díjjal jutalmazzák az év legjobb socca-játékosát

Az MLSZ telki edzőközpontjában rendezték meg januárban a I. Socca Országos Kispályás Labdarúgó Konferenciát. Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó-sportszövetség elnöke bejelentette a szervezet országos szövetséggé alakulását.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 17:51
A képen balról jobbra: Fülöp Ferenc, Dr. Sáfár Sándor miniszteri biztos, EMMI; Csuhai Tibor elnök, Socca Hungary; Iglói-Nagy István főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium; Dr. Merkel Béla rektor, Semmelweis Egyetem; Dr. Bács Zoltán kancellár, Debreceni Egyetem; ifj. Száraz Zoltán. Forrás: goool.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január második hétvégéjén a kispályás labdarúgás jelene, jövője, a szabadidős sportolást befolyásoló tényezők szerepeltek a napirenden a Telkiben rendezett egész napos szakmai konferencián. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Sáfár Sándor is köszöntötte a megjelenteket, majd Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályvezetője biztosította a támogatásáról a mexikói világbajnokságon induló magyar soccaválogatottat. 

Merkely Béla egyetemi rektor a koronavírus sportolókra gyakorolt hatásáról tartott előadást. Bács Zoltán, a debreceni egyetem kancellárja bemutatta a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club, a DEAC  felépítését, a sportszakember-képzést és a minden évben a debreceni egyetem szervezésében sorra kerülő, Buzánszky Jenőről elnevezett kispályás labdarúgótorna megrendezéséről is ejtett néhány szót.

Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó-sportszövetség elnöke bejelentette a szervezet országos szövetséggé alakulását. A szervezet elnöke a fájdalmasan korán elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton családjával együtt létrehozta a Fülöp Márton-díjat, amellyel minden évben a socca szakág legjobbjait díjazzák. A Magyar Soccaszövetség szakmai céljai között szerepel, hogy összefogja az amatőr labdarúgó-társadalmat, ezért is hívta meg a konferenciára a teqball és a padbol szakági képviselőit is.

Borítókép: A képen balról jobbra: Fülöp Ferenc, dr. Sáfár Sándor miniszteri biztos, Emmi; Csuhai Tibor elnök, Socca Hungary; Iglói-Nagy István főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium; dr. Merkel Béla rektor, Semmelweis Egyetem; dr. Bács Zoltán kancellár, Debreceni Egyetem; ifj. Száraz Zoltán (Fotó: Goool.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.