Lemondta a válogatottságot a Veszprém sztárja

A Telekom Veszprém irányítója legutóbb – beugróként – a januári férfikézilabda Európa-bajnokságon szerepelt a szerb válogatottban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 11:36
Nenadics csak a Veszprémre koncentrál Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harminchatodik évében járó Petar Nenadics az Instagramon jelentette be, hogy a jövőben csak a klubfeladataira szeretne összpontosítani, a szerb válogatott már nem számíthat a szolgálataira. A bejelentés teljes szövegét a veszprémi klubhonlap is nyilvánosságra hozta. Íme.

Kedves szurkolók és kézilabdabarátok!

Többnapos gondolkodás után, nehéz szívvel, de hideg fejjel úgy döntöttem, hogy befejezem pályafutásomat a szerb válogatottban és lemondom a válogatottságot. Ez a döntés volt az egyik legnehezebb az életemben, de tudom, hogy helyesen döntöttem. Sok szép pillanat éltünk meg közösen, számtalanszor örültünk együtt, voltak hullámvölgyeink, sok szép eredményt értünk el a serdülőtől a felnőttválogatottig. Sokat nevettünk, örültünk és persze voltak nehéz pillanatok, könnyek is, de mindannyian egy közös kis családot alkottunk, ez a közösség segített ki minket, mindig, hogy erősebben jöttünk ki. A döntésemnek nincs konkrét oka, úgy éreztem, itt az ideje a visszavonulásnak, itt az ideje, hogy egy fiatalabb generációra bízzam a csapatot, úgy gondolom, ez kötelességem. Tehetséges fiatalok jönnek, akik már bizonyították, hogy van bennük potenciál. Mindig teljes szívemből szurkolok a válogatottnak, bárhol is legyek, harcostársaimért, barátaimért, testvéreimért... Szerbia a hazám, ezt a mezt hordani a legjobb dolog a világon, büszkén viselje mindenki a jövő generációiban. 

Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Nenadics tagja volt a 2012-es Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert szerb válogatottnak, számos világversenyen képviselte a balkáni csapatot, 2018-ban már lemondta a részvételt, akkor a válogatott körül uralkodó rendezetlen viszonyok és rossz légkör miatt hozta meg a döntését. Idén egészen másról van szó.

Borítókép: Nenadics csak a Veszprémre akar koncentrálni (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.