Márton Gábor előre megmondta: a tabella nem nyer meccset

Hatalmas meglepetés született a labdarúgó NB I 20. fordulójában: a sereghajtó MTK 2-1-ra legyőzte, ráadásul vendégként, a listavezető Puskás Akadémiát. Köszöni a Kisvárda és a Ferencváros.

Magyar Nemzet
2022. 02. 12. 21:20
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márton Gábor előre megmondta, a tabella nem nyer meccset… Az MTK vezetőedzőjének meccs előtti nyilatkozatát persze tekinthettük afféle kötelező bizakodásnak, mégis, sokadszorra bebizonyosodott, az NB I-ben nincsenek előre lefutott mérkőzések. A másik oldalon Hornyák Zsolt koronavírus-fertőzés miatt nem ülhetett le a kispadra.

Az első félidőben az MTK teljesen megérdemelten szerzett vezetést, lejátszotta az ellenfelét a pályáról, és Futács Márkó a 33. percben remekbe szabott gólt rúgott (0-1). A télen igazolt csatár a második gólját szerezte az MTK-ban, hiszen a Mezőkövesd elleni 1-1 alkalmával is betalált.

A második félidőben szinte egykapuztak a felcsútiak, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 69. percben egy tökéletes kontratámadás végén a fővárosiak növelték az előnyüket: Futács Márkó ezúttal előkészített, Ramadani volt a befejező (0-2).

A 76. percben azt gondolhattuk, eldőlt a meccs, hiszen könyöklésért Balutát kiállították a hazaiaktól. Két perc múlva Skribek mégis szépített (1-2), így a hajrá izgalmasan alakult.

Egyenlíteni azonban már nem tudott a Puskás Akadémia, az MTK ugyan újabb gólt rúgott, de lesről. Így is győzött 2-1-re, először nyert idén, s megelőzte az Újpestet.

– Tudatosan léptem vissza a labdákért, ez volt a taktika. Az első két meccsünkön ugyan nem jöttek az eredmények, de a játék akkor sem volt rossz. Kezdetnek ez nem rossz – nyilatkozta a meccs hőse, Futács Márkó az M4 Sportnak.

NB I, 20. forduló:

Péntek:

Újpest–Kisvárda 0-0.

Szombat:

Paks–Gyirmót 2-3 (1-2).

Paks, 1398 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Ádám (39., 72.), illetve Varga B. (17., 25., az elsőt 11-esből), Ventura (82.). Kiállítva: Windecker (41.).

Debrecen–Mezőkövesd 1-4 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 2850 néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Dzsudzsák (45., 11-esből), illetve Jurina (19., 88.), Vadnai (63.), Besirovic (68.).

Puskás Akadémia–MTK 1-2 (0-1)

Pancho Aréna, 800 néző, v.: Bogár. Gólszerzők: Skribek (78.), illetve Futács (33.), Ramadani (68.)

Vasárnap:

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár: 14.15

ZTE–Ferencváros: 17.15

Borítókép: Gól és gólpassz. Futács Márkó volt a mérkőzés hőse (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.