Máthé Dominik sejti, hogy hosszabb kihagyás várhat rá

Máthé Dominik térdszalagsérülést szenvedett a norvég Elverum tegnapi Bajnokok Ligája-mérkőzésén. A válogatott átlövőjére MR-vizsgálat vár, utána derül ki a pontos diagnózis.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 9:30
máthé dominik
THW Kiel - Elverum HH
Máthé Dominik súlyos sérülést szenvedett Fotó: FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég Elverum tegnap rendkívül szoros mérkőzést játszott a férfikézilabda Bajnokok Ligájában a tavalyelőtti győztes német Kiel ellen. A találkozó végig nyitott volt, végül a német sztárcsapaté lett a két pont, 31-30-ra diadalmaskodott Máthé klubjával szemben. A vereség ellenére Börge Lund, az Elverum edzője nagyon elégedett volt a tanítványaival a mérkőzés után. – Amikor nagy csapatokkal találkozunk, megvan arra a lehetőségünk, hogy keményen játszunk, és úgy gondolom, hogy védekezésben és támadásban is nagyon meggyőzően teljesítettünk. A Kiel elleni játékra alapozhatunk – mondta a norvégok mestere.

Máthé Dominikra viszont egy ideig nem számíthat Börge Lund. A magyar válogatott jobbátlövője egy rossz mozdulat után súlyos sérülést szenvedett. Máthé ellépett volna az előtte álló védő mellől, amikor a bal térde aláfordult. Érdeklődésünkre Máthé elmondta, hogy a helyzet komoly, ő maga is hosszabb kihagyásra számít, de ennek mértékét nem tudta megmondani. Azt viszont elárulta, hogy MR-vizsgálat vár rá, és utána lesznek okosabbak a klub orvosai. Máthé a nyáron a Paris SG-nél folytatja a pályafutását, a mostani sérülése természetesen nem befolyásolja a klubváltást, a szerződést már tavaly aláírták a felek. 

Borítókép: Máté Dominikra hosszabb kihagyás vár (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.