Sergio Agüero ott lesz a katari világbajnokságon

Sergio Agüero tavaly szívproblémái miatt visszavonult a labdarúgástól, az argentin stáb tagjaként azonban elutazik majd az idei, katari futball-vb-re.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 22. 10:55
(FILES) In this file photo taken on June 23, 2019 Argentina's Sergio Aguero celebrates after scoring against Qatar during their Copa America football tournament group match at the Gremio Arena in Porto Alegre, Brazil. - Barcelona and Argentina striker Sergio Aguero on December 15, 2021 announced his retirement from football at a tearful press conference, just over a month after the 33-year-old was diagnosed with a heart problem. (Photo by Jeferson Guareze / AFP) Fotó: AFP/Jeferson Guareze
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Agüerónak egészen hirtelen kellett befejeznie a pályafutását. Az argentin labdarúgó tavaly nyáron új fejezetet szeretett volna kezdeni a Barcelonával, a katalán kaland azonban néhány mérkőzés után véget ért.

Agüerónál olyan szívproblémát diagnosztizáltak, amely miatt vissza kellett vonulnia.

Agüero három világbajnokságon vett részt Argentína színeiben, s bár futballistaként már nem lesz ott a katari keretben, a stáb tagjaként ő is a nemzeti csapattal tart a Közel-Keletre.

– Még egyeztetnünk kell a pontos szerepemet illetően, de ott leszek a csapattal a világbajnokságon. A játékosokkal akarok lenni, meg fogom találni a módját, hogy segítsem a nemzeti együttest – fogalmazott Agüero, miután hétfőn egyeztetett az argentin labdarúgó-szövetség elnökével, Claudio Tapiával.

Bár a dél-amerikai selejtezőből két forduló még hátra van, Argentína – Brazíliához hasonlóan – már bebiztosította részvételét az idei világbajnokságon, amelyet szokatlan időpontban, novemberben és decemberben rendeznek Katarban.

Borítókép: az argentin válogatott mezében (Fotó: AFP/Jeferson Guareze)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.