Sportszerűtlenség felsőfokon kínai előadásban + videó

Nehezen csillapodnak a kedélyek Liu Shaolin Sándor kizárása, elvett olimpiai aranyérme ügyében, s máris itt a kínaiakat terhelő újabb eset rövid pályás gyorskorcsolyában, amire végképp nincs mentség. A nők 500 méteres versenyének negyeddöntőjében Fan Ko-hszin a kanyarban az egyik bóját szándékosan a kanadai Alyson Charles korcsolyája alá csúsztatva ejtette ki a riválisát.

Magyar Nemzet
2022. 02. 08. 20:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Íme, a rendkívül sportszerűtlen jelenet közelről:

Az eset következtében nemcsak Alyson Charles, hanem a kínai váltóval aranyérmes Fan Ko-hszin is kicsúszott ugyanebben a kanyarban. Ezután mindketten felálltak, beértek a célba, és az eset megtekintése után a bírók továbbjuttatták a kanadait, aki a nyolcadik helyen zárt mögött.

Távolabbról az is látható, hogy a kínai a másik kanadaival szemben is szálytalankodott, a lába között nyúlt a korongért.

A közösségi médiában világszerte elítélik a kirívó kínai sportszerűtlenséget, ami a hazaiaknak nyilván nem kedvez a Liu Shaolin Sándor ügyében fogant beadvány elbírálásában.

Rendet kell tenni a rövid pályás gyorskorcsolya versenyeinek további küzdelmeiben, hogy a kínaiak ne élvezhessenek elvtelen előnyt.

A kínai imázskampány, amit influenszerek megfizetésével az Egyesült Államokban indítottak még jóval az olimpia előtt, megelőlegezhetjük, hogy ezennel csődöt mondott.

Borítókép: A vétkes is kiesett (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.