Szomorúságot okozott édesanyjának a City kétgólos sztárja

A Manchester City az első csapat a Bajnokok Ligája történetében, amely idegenben négygólos előnyt harcolt ki már az első félidőben a kiesés szakaszban. Az angol klub végül 5-0-ra nyert, ami után csupán formaság a visszavágó, vezetőedzője, Pep Guardiola mégsem elégedett maradéktalanul. A kétgólos Bernardo Silvának, aki a honfitársait, köztük az édesanyját keserítette meg, az fáj, hogy a videóbíró megfosztotta a mesterhármastól.

Magyar Nemzet
2022. 02. 16. 9:35
Bernardo Silva
Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (L) fights for the ball with Sporting Lisbon's Portuguese midfielder Pedro Goncalves during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Sporting CP and Manchester City at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on February 15, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gálázott a Manchester City kedd este Lisszabonban, 5-0-ra kiütötte a Sportingot, az angolok vezetőedzője mégsem maradéktalanul elégedett.

– Néhány játékos alulteljesített. Könnyű labdákat veszítettünk el. Az első hét percben a Sporting megmutatta, hogy jó csapat. Higgyék el nekem, nem 5-0 a két együttes közötti különbség. A futballban egy szabály van: amikor nálad van a labda, törekedj arra, hogy ne veszítsd el. Ma pedig sokszor adtuk el a labdát. Ha ez Európa legjobb csapatai ellen történik meg, akkor lehetőséget adunk nekik az ellentámadásra. Ezen mindenképpen javítanunk kell. A Sporting fantasztikus csapat, portugál bajnok. A hibák ellenére elégedett vagyok, mert óriási lépést tettünk a továbbjutás felé – összegzett Pep Guardiola a BT Sportnak nyilatkozva.

A kétgólos Bernardo Silvát választották a meccs emberének, aki a főnökéhez hasonlóan szintén nem teljesen boldog.

Mégpedig azért, mert a videóbíró elvette a harmadik gólját, s így nem büszkélkedhet mesterhármassal. Azért persze neki is a biztos győzelem, a lényegében kivívott továbbjutás a legfontosabb.

Bernardo Silvát köszöntik a társak Fotó: Patricia De Melo Moreira / AFP

– Elképesztő teljesítményt nyújtottunk. Ettől függetlenül őszintén úgy gondolom, hogy az első félidőben azért nem voltunk annyira jók, hogy 4-0-ra vezessünk. Néha kicsit hanyagok voltunk, de a kevés helyzetünket kihasználtuk. Korábban játszottunk már jobban is a mostani első félidőnél, mégis 0-0-val mentünk szünetre. Szerintem mindig van hová fejlődni és ennél is tudunk jobban teljesíteni, de idegenben 5-0-ra nyerni nagyon szép eredmény – nyilatkozta a BT Sportnak. 

A City motorja portugál, mi több, Lisszabonban nevelkedett. 

Az édesanyám Sporting-, édesapám pedig Benfica-szurkoló

– árult el kuriózumot Bernardo Silva. Arra nem tért ki, az édesanyja mit érez kedvenc csapata súlyos veresége után. Csak annyit mondott, hogy különleges érzés volt a szülővárosában pályára lépni és gólokat rúgni.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 1-0

gólszerző: Mbappé (90+3.)

Sporting (portugál)–Manchester City (angol) 0-5

gólszerzők: Mahrez (7.), Silva (18., 44.), Foden (32.), Sterling (59.)

Borítókép: Bernardo Silva diadalmasan tért vissza a szülővárosába (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.