Van, amivel Csercseszov elégedett a Paks elleni vereség után

Bombameglepetéssel zárult az NB I 19. fordulója, hiszen a Paks remek gólokat szerezve, 3-0-s győzelmet aratott a Ferencváros otthonában. Sztanyiszlav Csercseszov higgadtan, Bognár György érthető okból elégedetten értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Magyar Nemzet
2022. 02. 06. 19:55
Felcsút 20220127 Labdarúgás NB1 NBI Puskás Akadémia PAFC FTC Ferencváros Nemzeti Sport Török Attila Sztanyiszlav Csercseszov Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elsősorban a semmiből kapott gól volt, ami döntően hatott a mai mérkőzésre, és az is probléma volt, hogy az elejétől túl lassan játszottunk, nem ezt beszéltük meg – értékelt a 3-0-s vereség után. – A szünetben ezt igyekeztem a helyére tenni, próbáltunk változtatni, de ha a helyzeteinket nem használjuk ki, abból ilyen vereség lesz. A harmadik gól végképp eldöntötte a meccset.

Csercseszov irányításával a három bajnokijából kettőt elveszített a Fradi, s ami talán ennél is aggasztóbb, hogy mindössze egy gólt szerzett a csapat. Ugyanakkor így is van, amivel elégedett tud lenni az orosz mester.

– Igaz, hogy kevés gólt lőttünk, viszont maximálisan elégedett lehetek a helyzetek kialakításával – jegyezte meg a Fradi edzője. – Lőhettünk volna három-négy gólt is, de mivel nem tettük, ez a mai megérdemelt vereség volt. Higgadt fejjel kell továbbmennünk, most kaptunk vissza három játékost az Afrika-kupáról, így végre a teljes kerettel dolgozhatok, és megismerhetjük egymást.

A Paks vezetőedzője, érthetően elégedetten értékelt: – Gratulálok a csapatomnak, nagyon jó mérkőzést játszottunk, kivételes eredmény az Üllői úton, a bajnokcsapat ellen nyerni. Ami nekem fontos volt, hogy a védekezésünk a szokásosnál masszívabb volt, illetve a góljainkon kívül még három-négy ordító helyzetet kidolgoztunk, ami ezen a pályán nagy dolog.

A Paks kapta a legtöbb gólt a bajnokságban (38), és most először játszott kapott gól nélküli meccset, amire az NB I-ben legutóbb tavaly áprilisban volt példa. Ha az Üllői úton képes rá a csapat, gyakrabban miért nem? – tettük fel a kérdést.

– Szeretünk két belső védővel játszani, mert így eggyel több támadónak van hely, de most három belső védővel álltunk fel, hogy jobban zárjuk a területeket – válaszolta Bognár. – A Fradi jobb csapat, gyorsabban játszik, ezért jobban figyeltünk a középpályás védekezésre is, többször visszazártunk. Általában nem ez az elképzelésünk, mint amit ma sikerrel játszottunk.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.