A címvédő Chelsea a Real Madriddal került szembe a BL-ben

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kisorsolta a Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőinek a párosítását. A legjobb tizenhat között a PSG-t búcsúztató Real Madrid továbbra is nehéz pályán mozog, a címvédő Chelsea-vel került szembe. Az Atlético Madrid visszatér Manchesterbe, a United után a City lesz az ellenfele, viszont a Bayern München és a Liverpool könnyebb útvonalat kapott.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 12:20
null
Isztambul, 2021. augusztus 26. A bajnoki trófea a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása elõtt az isztambuli Halic Kongresszusi Központban 2021. augusztus 26-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu Fotó: Tolga Bozoglu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal baki nélkül sikerült sorsolni a BL-ben. Emlékezhetünk, a nyolcaddöntők decemberi sorsolásán hibát követett el az UEFA , ezért még aznap újra ki kellett sorsolni a párosításokat. Így került szembe például a Paris Saint-Germain a Real Madriddal, így a csillaghullás garantált volt, a sztártrióval felálló párizsiak pedig máris kiestek.

Pedig az idei BL-döntőnek Párizs ad otthont, miután az UEFA az oroszok Ukrajna elleni háborújára reagálva elvették Szentpétervártól a rendezési jogot, így most már a Stade de France felé vezető úton igyekszik végigmenni a versenyben maradt nyolc csapat, amelyek között francia már nincsen.

Három angol (Chelsea, Liverpool, Manchester City), három spanyol (Atlético Madrid, Real Madrid, Villarreal), valamint a német Bayern München és a portugál Benfica küzd a BL-trófea megszerzéséért.

A címvédő Chelsea a Real Madriddal találkozik a negyeddöntőben – a két klub tavaly az elődöntőben találkozott, a királyi gárda megpróbálhat visszavágni az akkori vereségért. A Diego Simeone-vezette Atlético Madrid visszatér Manchesterbe, hiszen miután a nyolcaddöntőben a Unitedet ejtette ki, ezúttal a City lesz az ellenfele a negyeddöntőben.

Ez az ág tűnik a nehezebbnek, hiszen az említett négy csapat közül kettő az elődöntőben találkozik majd egymással. A másik oldalon a Bayern München és a Liverpool számít a favoritnak, a német és az angol sztárcsapat a legjobb négy között találkozhat egymással, feltéve, hogy a papírformának megfelelően túljutnak a Villarrealon, illetve a Benficán a negyeddöntőben.

Bajnokok Ligája, a negyeddöntő párosítása:
Chelsea–Real Madrid
Manchester City–Atlético Madrid
Villarreal–Bayern München
Benfica–Liverpool

Bajnokok Ligája, az elődöntő párosítása:
Manchester City/Atlético Madrid–Chelsea/Real Madrid
Benfica/Liverpool–Villarreal/Bayern München

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 5-én és 6-án rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. Az elődöntők első felvonásai április 26-án és 27-én lesznek, a visszavágók ugyancsak egy héttel később.

Borítókép: A bajnoki trófea a labdarúgó Bajnokok Ligájában (Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.