A Kijevben harcoló ukrán teniszező visszaszólt az olasz sztáredzőnek

A Tottenham futballcsapatának edzője, Antonio Conte a napokban kijelentette, hogy túlzónak tartja a háború miatt az orosz sportolókat sújtó büntetéseket. A korábbi olasz kapitány véleményére érzékenyen reagált a Budapesten letelepedett, jelenleg Ukrajnában harcoló, visszavonult ukrán teniszező.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 18:00
Az okos telefonra mindig jut idő Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori ukrán teniszező, Szerhij Sztahovszkij alaposan leteremtette Antonio Contét, miután a Tottenham olasz edzője kijelentette, hogy az orosz sportolók eltiltása nem igazságos. – Ébredjetek fel, kollektív bűntudatot kell viselniük – írta az olasz szakembernek az önérzetében megsértett ukrán sportoló.

A Juventus és az Inter korábbi edzője, az olasz válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott szakember a hétvégén azzal váltott ki vitát, hogy azt állította: az orosz sportolókkal szembeni szankciók nem igazságosak, ellentétesek a sport szellemével.

– Megismétlem, nagyon szomorú, hogy ez a súlyos helyzet, ez a háború Oroszország és Ukrajna között hatással van a futballra, a sportra és a világra. Ugyanakkor nagyon szomorú szembesülni azzal, hogy az orosz sportolókat eltiltották a versenyeken való részvételtől – mondta Conte.

Fotó: Lars Baron

– Szerintem ez nem fair. Nagyon jól ismerem azt a hihetetlen, szinte emberfeletti munkát, amit nap mint nap végeznek a sportolók, hogy a legmagasabb szinten teljesítsenek. Úgy érzem, nem helyes, hogy a sportolók is megisszák a háború levét – nyilatkozta a korábbi olasz kapitány.

Fotó: AFP/Lindsey Parnaby

Szerhij Sztahovszkij egykori ukrán teniszező, aki az orosz inváziót követően csatlakozott hazája hadseregéhez, visszavágott a Tottenham edzőjének az Instagramon, és közzétette a Conténak küldött privát üzenet képernyőfotóját. Ebben ez szerepel:

– Nem vagyok benne biztos, hogy érted az ukrajnai helyzetet. Ellenkező esetben nem tudom elképzelni, hogy olyan megjegyzést tettél volna, amely úgy hangzik, mintha szomorú lennél az orosz sportolók és üzletemberek miatt. Ukránok millióinak kellett elhagyniuk otthonukat az orosz invázió miatt. Millióknak kell elhagyniuk a saját városukat, miközben orosz repülőgépek és a tüzérség bombázzák őket. Kérlek, ébredj fel! Az oroszoknak kollektív bűntudatot kell viselniük az Ukrajnában elkövetett pusztításokért és gyilkosságokért – írta Sztahovszkij az olasz sztáredzőnek.

Borítókép: Sztahovszkij állig felfegyverkezve harcol a hazájáért (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.