A pályán bőgte el magát a háború miatt a korábbi világelső + videó

A korábbi világelső teniszező, Viktorija Azarenka a múlt héten az orosz–ukrán háborúról posztolt a közösségimédia-felületein. A napokban az Indian Wells-i tenisztornán a mérkőzése közben fakadt sírva.

Magyar Nemzet
2022. 03. 16. 16:19
Viktoria Azarenka
TENNIS-US-ATP-WTA Fotó: AFP/FREDERIC J. BROWN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sima kétszettes vereséget szenvedett Jelena Ribakinától, ezzel búcsúzott a fehérorosz Viktorija Azarenka az Indian Wells-i tenisztorna 3. fordulójában. A mérkőzés sportértéke másodlagos,  a fehérorosz sportoló pályán történt összeomlásáról még sokat hallunk majd. 

Az első szettet a 17. helyen kiemelt Jelena Ribakina nyerte meg 6:3-ra, a második játszmában 2:2-nél Azarenka kettős hibát ütött, és teljesen összeomlott. Nem tudta visszatartani a könnyeit, előrehajolt és zokogni kezdett. A mérkőzésvezető hosszas gondolkodás után lement Azarenkához, és megkérdezte, hogy segíthet-e neki. Azarenka háromszor is csak annyit tudott magából kierőszakolni, hogy „sajnálom”, ennél többet nem tudott mondani. Végül a második szettet 6:4-re veszítette el, majd gyorsan távozott a versenyhelyszínről

Többen azt feltételezik, hogy Azarenka összeomlásának az oka az Ukrajna elleni invázió lehetett, hiszen Fehéroroszországot is súlyos szankciókkal sújtották az oroszokhoz fűződő szoros kapcsolat miatt.

Azarenka korábban a háború ellen posztolt a közösségimédia-felületein, de azóta törölte magát a közösségi oldalakról.

Fotó: Azarenka összeomlott Indian Wellsben (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.