A polgármester azt szeretné, ha Görbicz Anita lenne az ETO klubelnöke

Győrben még nem betöltött a női kézilabdaklub elnöki posztja. A polgármester, Dézsi Csaba András is elmondta a véleményét a nemrég távozott Bartha Csaba lehetséges utódjáról.

Forrás: MTI2022. 03. 31. 11:46
DÉZSI Csaba András; GÖRBICZ Anita
Budapest, 2021. június 4. Görbicz Anita, az Audi ETO KC elbúcsúzó játékosának virágot ad Dézsi Csaba András, Gyõr polgármestere a nõi kézilabda NB I Gyõri Audi ETO KC - Motherson Mosonmagyaróvári KC mérkõzés után az Audi Aréna Gyõr sportcsarnokban 2021. június 4-én. Görbicz Anita búcsúmérkõzésén csapata, a Gyõri Audi ETO KC 26-20-ra legyõzte a vendég Mosonmagyaróvárt. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Részemről az volt a javaslat, és bárkivel beszélgettem, hasonlóan vélekedtek, hogy Görbicz Anita legyen az elnök. Azt szoktam mondani, hogy Győrben Görbicz Anitát nem kell megmagyarázni – nyilatkozta a városvezető csütörtökön a Győr+ Rádióban.

A 38 éves Görbicz egész pályafutása során – 1997 és 2021 között – kizárólag Győrben kézilabdázott. Az ETO-val ötször nyert Bajnokok Ligáját, tizenháromszor magyar bajnokságot és tizennégyszer Magyar Kupát. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg. 

A Győri Audi ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba egy héttel ezelőtt közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről.
– Az elnökség összeül, a jövőben két vezetője lesz a klubnak: Endrődi Péter közgazdász és Vanyus Attila, akinek a véleménye nélkül nem lehet majd semmit eldönteni. Az ő elhivatottságukat nem lehet vitatni – nyilatkozta Dézsi Csaba András a győri rádióban.

Bartha Csaba távozása óta nem betöltött az elnöki poszt a Győri Audi ETO-nál.

Borítókép: Görbicz Anita aktívabb szerepvállalásáért lobbizik a polgármester (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.