Az utolsó pillanatban úszott el a fiatalok győzelme

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott sokáig vezetett, de végül egy utolsó pillanatban, könnyű síppal befújt büntető után 1-1-es döntetlent játszott Lengyelországban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 29. 18:11
Németh András
Szeged 20211008 labdarúgás Magyarország Lengyelország U21 EB selejtező Fotó Nemzeti Sport Török Attila Németh András Öröm Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott csütörtökön 4-0-s sikerrel érvényesítette a papírformát San Marino ellen, azonban nyilvánvaló volt, hogy Gera Zoltán csapatára kedden, Lengyelországban sokkal nehezebb feladat vár.

Sokáig azonban úgy tűnt, hogy újabb három pontot szereznek a magyar fiatalok. A 35. percben remek akció végén a felnőttválogatottból visszakapott Baráth Péter (DVSC) játszott középre, a belga Genkben légióskodó Németh András pedig megszerezte a vezetést (0-1).

Bár a lengyelek összességében többet veszélyeztettek a meccsen, Hegyi Krisztián (West Ham) állta a sarat a kapuban, ha pedig ő nem tudott menteni, akkor a kapufa segítette ki a magyar válogatottat.

Hogy mégis elúszott a győzelem, abban nagy szerepe volt a norvég játékvezetőnek, Hagenesnek, aki a jelzett négyperces hosszabbítás végén általános meglepetésre büntetőt ítélt Radics Márton és a lengyel Bialek ütközése után. Hiába tiltakoztak a magyar játékosok, majd hiába ért bele Hegyi Skoras lövésébe, a labda a kapuban kötött ki, Lengyelország a 95. percben pontot mentett.

Gera Zoltán csapata a döntetlennel lényegében végleg lemondhat a 2023-as Eb-szereplésről, hiszen most már nemcsak egy németországi bravúrgyőzelemre lenne szüksége a pótselejtező eléréséhez, hanem többek között arra is, hogy San Marino legyőzze Lengyelországot és Izraelt.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, B csoport

Lengyelország–Magyarország 1-1, gólszerzők: Skoras (95., 11-esből), illetve Németh A. (35.)

A csoport állása: 1. Németország 18 pont/7 meccs, 2. Izrael 16/7, 3. Lengyelország 15/8, 4. Magyarország 11/8, 5. Lettország 3/7, 6. San Marino 0/7.

Borítókép: Németh András ismét gólt lőtt, de a lefújás után ő sem lehetett boldog (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.