Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Benzema már jobb, mint Thierry Henry, aki teljesen kiakadt

Karim Benzema a legutóbbi két meccsén előbb mesterhármast, majd duplát ért el a Real Madridban. Összességében pedig már ő minden idők legeredményesebb francia labdarúgója, s a trónról Thierry Henryt taszította le.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 13:07
BENZEMA, Karim
Párizs, 2022. február 15. Karim Benzema (k), a Real Madrid játékosa fejel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott Paris Saint-Germain elleni mérkõzésen Párizsban 2022. február 15-én. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten a Paris Saint-Germain elleni BL-nyolcaddöntőben ért el továbbjutást érő mesterhármast Benzema, aki hétfő este már a La Ligában vette be kétszer a Mallorca kapuját. Ezzel pedig már 413 gólt számlál felnőtt pályafutása alatt a Real Madrid csatára.

Benzema lett minden idők legeredményesebb francia labdarúgója, mivel megelőzte Thierry Henryt, aki eddig 411 találattal volt a csúcstartó.

Régóta tudni lehet, hogy Henry nagy rajongója Benzemának. Korábban a következőt nyilatkozta róla:

Amikor Benzemáról beszélek, a szó, amit keresek, az a klasszis. Ő egy klasszis. Ahogyan játszik, az klasszis, minden amit tesz, az gyönyörű.

A világ- és Európa-bajnok Henry, aki az Arsenal gólrekordere, a Barcelonával pedig BL-győztes, jelenleg szakértőként dolgozik a BL-közvetítések alatt, és épp a napokban akadt ki teljesen azon, hogy vannak, akik csak mostanában ismerik fel Benzema kvalitásait.

A következő párbeszéd zajlott le Henry és a Manchester City korábbi angol válogatott védője, Micah Richards között a stúdióban a Real PSG elleni győzelme után Benzemáról:

Richards: Most már meggyőzött engem.

Henry: Csak most?

Richards: Az utóbbi hat hónapban… Meggyőződtem, hogy egy szinten van Robert Lewandowskival és Harry Kane-nel.

Henry: Azta… Épp ma?

Richards: Az elmúlt hat hónapban.

Csak a tényszerűség kedvéért: az említett Kane még soha, semmit nem nyert a pályafutása alatt, a 34 éves Benzema ezzel szemben négyszeres francia, háromszoros spanyol bajnok, négyszeres BL-győztes, a Real Madrid történetének harmadik legjobb gólszerzője és Raúl után, többek közt Alfredo Di Stefanót és Puskás Ferencet megelőzve.

Talán érthető Henry szörnyülködő arckifejezése Richards elmúlt hat hónapban tett „felfedezése” hallatán. Bár az igaz, hogy Benzema az utóbbi időben élete egyik legjobb formáját nyújtja, ebben az idényben 34 tétmeccsen 32 gólja és 13 gólpassza van a Realban.

Benzema a válogatottban 36, az Olympique Lyonban 66, a Real Madridban pedig 311 alkalommal volt eredményes. Így jön ki a 413, amellyel megelőzte az őt pártoló Henryt.

Borítókép: fejel kapura a Real Madrid–PSG BL meccsen március 9-én. (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.