Bravúrgyőzelem a Davis-kupában, vezetünk az ausztrálok ellen

Marozsán Fábián és Valkusz Máté bravúrral megnyerte a párost szombaton, így a vendégek meglepetésre 2-1-re vezetnek a Sydney-ben zajló Ausztrália–Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

Forrás: MTI2022. 03. 05. 7:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki nyitónap végén 1-1-re állt a párharc, mivel Piros Zsombor kikapott Alex de Minaurtól, majd legyőzte Thanasi Kokkinakist. A folytatásra eredetileg Fucsovicsot és Marozsánt jelölte Nagy Zoltán kapitány, ám végül a két fiatalt küldte pályára párosban, kímélendő Fucsovicsot a soron következő egyes meccsre.

A 22 éves Marozsán és az egy évvel idősebb Valkusz remek választásnak bizonyult, mert kiválóan állta a sarat a Ken Rosewall Arenában a John Peers, Luke Saville kettőssel szemben. Az ellenfélnél a 33 éves Peers igazi párosspecialistának számít, 12. ezen a világranglistán, 26 tornát nyert meg – köztük a 2017-es Australian Opent és két ATP-világbajnokságot –, továbbá vegyes párosban tavaly olimpiai bronzérmes lett a női világelső Ashleigh Barty oldalán. A 25 éves Saville – aki 53. a páros rangsorban – ugyanakkor először lépett pályára a válogatottban.

Az ausztrálok kiváló hálójátékkal 2:0-ra elhúztak, a következő négy gém viszont a hátulról irányító magyaroké lett, aztán 4:4 után egy újabb brékkel Marozsánék szettelőnybe kerültek. A második játszmában 5:4-ig egyetlen bréklabdát láthatott csak a váratlanul gyér közönség – a magyarok elképesztő labdameneteket nyertek meg –, mígnem  Saville semmire elvesztette az adogatását, ami már a vendégek diadalát jelentette. A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott.

– Őrületes meccs volt, én nem vagyok páros játékos, talán most játszottunk ötödször együtt Fábival – mondta a pályán adott interjúban Valkusz. – Az volt a terv, hogy agresszívak leszünk, és mivel az ellenfél jó a hálónál, hátulról próbáljuk megnyerni a pontokat. Nem vártuk, hogy 2-1-re mi fogunk vezetni, remélem, Marci is hozza a következő mérkőzést – tette hozzá.    

A párharc negyedik felvonásában Fucsovics lép pályára a másik éljátékos, Alex de Minaur ellen.

A sydney-i csata győztese részt vehet a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben – ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek –, míg a vesztes szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért.

 

Eredmény, Davis Kupa, selejtező:

Ausztrália–Magyarország 1-2 (a páros után)

John Peers, Luke Saville–Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6

Később:

Alex de Minaur–Fucsovics Márton

Thanasi Kokkinakis–Piros Zsombor    

Pénteken játszották:

Alex de Minaur–Piros Zsombor 7:5, 6:2

Thanasi Kokkinakis–Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.