Budapestre sem jöhetnek az oroszok és a fehéroroszok

Megváltoztatta korábbi döntését a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA), semleges versenyzőként sem állhatnak rajthoz az orosz és a fehérorosz sportolók az idei, budapesti vizes vb-n.

Magyar Nemzet
2022. 03. 23. 18:30
Duna Aréna vizes világbajnokság
Budapest, 2020. december 23. A Duna Aréna a főváros XIII. kerületében 2020. december 23-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több nemzetközi sportági szövetséggel ellentétben a FINA néhány hete úgy döntött, hogy az orosz és a fehérorosz sportolók semleges színekben részt vehetnek a nyári, budapesti vizes világbajnokságon.

A szervezet azonban változtatott álláspontján, s szerdán valamennyi idei eseményéről kitiltotta az ukrajnai háború miatt rengeteg szankcióval sújtott két ország képviselőit. Arra nem tért ki a hivatalos közlemény, hogy az új döntésben mekkora szerepet játszottak a bojkottal fenyegetőző szövetségek.

Az oroszok a legutóbbi világbajnokságon tizenkét aranyérmet szereztek, távolmaradásuk különösen szinkronúszásban kínál lehetőséget a riválisoknak, ebben a sportágban ugyanis tíz számból kilencben orosz siker született 2019-ben.

A döntés értelmében a decemberi rövid pályás úszó-világbajnokságon sem vehetnek részt Oroszország és Fehéroroszország sportolói, pedig ezt az eseményt Kazanyban rendezték volna. Az új házigazdát később jelentik be.

Borítókép: A Duna Arénában sem versenyezhetnek az orosz és a fehérorosz sportolók (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.