Djokovics kálváriája nem ért véget: Amerikában sem állhat rajthoz

A korábbi világelső oltatlan, tehát az Egyesült Államokban érvényes járványügyi szabályozások szerint nem léphet be az ország területére, így kénytelen kihagyni az Indian Wells-i és a miami ATP 1000-es tenisztornát.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 14:18
Novak Djokovic Dubai
Dubaj óta nem játszott tétmeccset Fotó: AFP/Karim SAHIB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb teniszező a Twitteren tudatta rajongóival, hogy a beutazási korlátozásoknak nem tud eleget tenni, és oltatlansága miatt mind az Indian Wells-i, mind a miami versenyt ki kell hagynia. Djokovics helyét így a bolgár Grigor Dimitrov foglalhatja el a kaliforniai viadal főtábláján.  

– Noha automatikusan szerepel a nevem az Indian Wells-i és a miami verseny nevezési listáján, már eddig is tisztában voltam vele, hogy minden bizonnyal nem utazhatok el a viadalokra – írta a hússzoros Grand Slam-győztes klasszis. – Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ jelezte, hogy a szabályozások nem változtak és nem változnak, ezért nem játszhatok az Egyesült Államokban.

Ezzel biztossá vált, hogy Djokovics legközelebb az európai salakpályás szezonban játszhat, kérdés, milyen formában, ugyanis idén csak három mérkőzésen szerepelt a dubaji tornán, két győztes meccse után kikapott Jiri Veselytől a harmadik fordulóban

Az ötszörös Indian Wells-i bajnok a kimaradása ellenére is visszaszerezheti a vezető helyét a ranglistán abban az esetben, ha a világelső Danyiil Medvegyev ezen a héten esetleg nem védi meg a tavalyi marseille-i torna bajnoki címét, és a két amerikai ATP 1000-es versenyen sem tudná hozni a tavalyi szintet. 

Djokovicsnak egyelőre gyatra az idei éve: az év első Grand Slam-versenyének helyszínéről, Ausztráliából kitoloncolták, elveszítette a világelsőséget, az amerikai versenyeket is ki kell hagynia. Mellékesen 15 év után szakított az edzőjével, Marian Vajdával

Borítókép: A szerb további fontos pontokat veszíthet a világranglistán (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.