Djokovics örülhet, véget ért Medvegyev pünkösdi királysága

Danyiil Medvegyev már a harmadik fordulóban kiesett az Indian Wellsben zajló ATP 1000-es teniszversenyen, így jövő héten ismét Novak Djokovics nevével kezdődik a világranglista.

K. D.
2022. 03. 14. 21:21
Danyiil Medvegyev
Russia's Daniil Medvedev returns the ball to Spain's Rafael Nadal during their Mexico ATP Open 500 men's singles semi-final tennis match at the Arena GNP, in Acapulco, Mexico, on February 25, 2022. (Photo by PEDRO PARDO / AFP) Fotó: PEDRO PARDO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Gael Monfils játszik, akkor Novak Djokovics nyer. A szerb teniszezőnek 17-0 az örökmérlege a francia játékossal szemben, arra azonban aligha számított Djokovics, hogy akkor is ünnepelhet Monfils meccse után, ha nem egymás ellen mérkőznek.

Indian Wellsben Djokovics el sem indult, ott volt viszont az újdonsült világelső, Danyiil Medvegyev, aki 2004 óta az első ranglistavezető lett a nagy négyesen (Federer, Nadal, Djokovics, Murray) kívül.

Első mérkőzésén az orosz – jelenleg semleges színekben versenyző – Medvegyev könnyedén legyőzte a cseh Tomas Machacot, a 26. kiemelt Monfils ellen viszont már nem ez volt a helyzet.

Pedig az első játszmát jókor breakelve megnyerte a világelső, utána azonban Monfils fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását, a döntő szettre pedig Medvegyev már teljesen szétesett. A franciának ellenben minden húzása bejött.

Medvegyevnek legalább a negyeddöntőig el kellett volna jutnia Indian Wellsben ahhoz, hogy megőrizze első helyét a világranglistán, Monfils elleni 4:6, 6:3, 6:1-es veresége azt jelenti, hogy jövő hétfőtől már ismét csak a második helyen áll majd.

Medvegyev mindössze három hétig vezette a rangsort, az első adandó alkalommal elvesztette az éllovas pozíciót.

Igaz, a következő mesterversenyen, a jövő héten rajtoló miami tornán ismét megelőzheti Djokovicsot. Ehhez Floridában Medvegyevnek az elődöntőig kell eljutnia. A szerb oltatlansága miatt egyik amerikai tornán sem vesz részt, s mivel Miamiban Rafael Nadal sem indul, egyelőre az idén veretlen spanyoltól még nem kell tartaniuk a világelsőséget illetően.

Gael Monfils karrierje során másodszor győzte le az aktuális világelsőt, az első ilyen bravúrját még 2009-ben, Dohában érte el, ellen. A mostani sikerével viszont visszasegítette szerb mumusát a rangsor élére.

 Borítókép: Danyiil Medvegyev (Fotó: AFP/Pedro Pardo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.