„Ez a reakció elfogadhatatlan profi játékostól”

Sztanyiszlav Csercseszov megszerezte első hazai győzelmét ferencvárosi edzőként, míg Révész Attila a hajrában hibázó játékosát hibáztatja a vereség után.

2022. 03. 06. 20:14
Révész Attila
Révész Attila sportigazgató a rendkívüli helyzetben is segít Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport /Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ment könnyen, de harmadik próbálkozásra összejött: Sztanyiszlav meccset nyert a Groupama Arénában. A Ferencváros télen kinevezett vezetőedzője a Paks elleni zakó és a Gyirmót elleni döntetlen után a közvetlen rivális Kisvárda ellen, Tokmac Nguen 91. percben szerzett győztes gólja után 2-1-es sikernek örülhetett.

– Fontos győzelem volt. Az első félidőben nem játszottunk jól, nem nyertünk párharcokat, hátrányba kerültünk, néhányszor mentett meg minket. A félidőben próbáltunk taktikailag, felállásban is változtatni, ennek köszönhető a győzelem. Örülök, hogy ezzel ki tudtuk szolgálni a szurkolókat – fogalmazott Csercseszov, akit részletesen is kérdeztek az öltözőben elhangzottakról a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Nem mindig az történik a pályán, amit eltervezünk, olyan ellenféllel játszottunk, amely mindössze két ponttal állt mögöttünk. Nem lehettünk elégedettek az első félidővel, de az öltözőben hangsúlyoztam a játékosoknak, hogy a pontokat csak a végső sípszó után osztják.

De ha arra kíváncsiak, hogy hangos voltam-e: nagyon nyugodt voltam. Szívesen lettem volna hangosabb is, de az nem segített volna a csapatomon. Ha rosszul játszanak a játékosok, azt ők maguk is tudják, ilyenkor segítségre van szükségük.

A Kisvárda edzőjeként először vesztett bajnoki mérkőzést Erős Gábor, a mérkőzés után a szokásoknak megfelelően nem ő, hanem a klub sportigazgatója, Révész Attila értékelt.

– Gratulálok a Ferencvárosnak, a második félidei teljesítményével megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Sejthető volt, hogy nem tudjuk megtartani az egygólos előnyt, a hiányzók miatt nem voltak olyan játékosok a kispadunkon, mint az ellenfélnek. Az első félidőben jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, Dibusz védései nem először értek sokat a Ferencvárosnak, Ötvös Bence lövését nem is értem, hogyan szedte ki. A második játékrészben már ránk erőltette az akaratát a Ferencváros. Ennyi különbség van a két csapat között, de ha a végén nem követjük el azt a nagy hibát, akkor egy ponttal mehettünk volna haza.

Az azt követő reakció sem volt elfogadható profi játékostól, a sértődés jeleit mutatta, amiért nem kezdett, nem próbált visszazárni, emiatt kaptunk ki

– fogalmazott Révész Attila.

Bár a sportigazgató nem mondott nevet, annyit megállapíthatunk az összefoglaló alapján, hogy a győztes gólt eredményező akció elején Laidouni két cserejátékos, Rafal Makowski és Jasir Asani között lépett ki. Előbbi nem követte a tunéziai középpályást, utóbbi az arcát kezdte tapogatni visszafutás közben.

Borítókép: Révész Attila (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.