Fucsovics egyenlített, nyílt az ausztrálok elleni párharc

A magyar válogatott életben tartotta győzelmi esélyeit az Ausztrália ellen a Davis-kupa világdöntő selejtezőjében. Fucsovics Márton három szettben legyőzte az ellenfelét, Thanasi Kokkinakis, holnap a páros után további két egyéni mérkőzésen dől el a párharc sorsa.

Magyar Nemzet
2022. 03. 04. 11:49
Fucsovics a saját dolgát nehezítette meg az első szettben
Fucsovics Fotó: Muhammad FAROOQ / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor veresége után az ATP-ranglistán a 25. helyen álló, igazi Davis-kupa-specialista, a világranglista 99. Thanasi Kokkinakis ellen folytatta az ausztrál–magyar Davis-kupa-párharcot. A két játékos tavaly, a Miamiban rendezett ATP-1000-es versenyen játszott először egymással, akkor a magyar játékos 7:6, 6:7, 6:4-re tudott győzni. 

Fucsovics első lét szervajátéka igen döcögősre sikeredett, két bréklabdát kellett hárítania, ezt a stabilabb játékának és az összpontosításának köszönhette. Ellenfele széles skálán mutatta meg a tudását: hihetetlen szögekből tudott nyerőket ütni, de halmozta a ki nem kényszerített hibákat. 

Fucsovics az első szettben a saját dolgát nehezítette meg. Fotó: AFP

Az első szett első brékjét Fucsovics mutatta be 3:2-es vezetésnél, így 5:3 után adogathatott a játszma megnyeréséért. De nem tudta kiszerválni a szettet, 0-40-nek kezdett, majd hárított két bréklabdát, de a harmadikat nem tudta. A legrosszabbkor jött a hullámvölgy. Kokkinakis kiegyenlített. Fucsovics 14-ből 12 pontot veszített, de utána magára talált, és végül a görög származású ausztrálnak kellett adogatnia a játszmában maradásért, ez sikerült is. Rövidítés döntött az első szettről, ebben Fucsovics volt a jobb, 1 óra 4 perc játék után övé lett az első játszma. 

A játszma statisztikáját ITT lehet megnézni. 

A folytatásban az ausztrál tudott emelni a játékának a színvonalán, Fucsovics kétszer is elveszítette a szervajátékát. Szűk fél óra után Kokkinakis az egyenlítéséért adogatott. Ásszal kezdett, és semmire hozta a szerváját, 6:1-re nyerte a második játszmát. Megérdemelten.

A játszma statisztikája ITT

A döntő szettben Fucsovics összeszedte magát, a saját adogatása után brékelt, ezzel megadta az alaphangot, percek alatt elhúzott 3:0-ra, három játék kellett a győzelemhez. Kokkinakis rövid ápolási szünet után folytatta a meccset. De már nem tudott újítani, 5:2-nél az ausztrál a meccsben maradásért adogatott. Ez még összejött neki, de a vereséget nem tudta megakadályozni. Fucsovoics 2 óra 24 perc alatt 7:6, 1:6, 6:3-ra győzött.

A meccs hivatalos statisztikája ITT látható. 

Davis-kupa, világdöntő, selejtező: Kokkinakis–Fucsovics 6:7, 6:1, 3:6. A párharc állása: 1-1. Holnap a párosok mérkőzése következik, majd Piros, Kokkinakis, Fucsovics pedig De Minaur ellen lép pályára.

Borítókép: Fucsovics Márton életben tartotta a magyar esélyeket (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.