Jürgen Kloppnak egy kávézását juttatta eszébe a BL-sorsolás

A Bayern München edzője óvatos, a Chelsea-t irányító Thomas Tuchel a háborús szankciókra várna megoldást a Real Madrid elleni negyeddöntő előtt, a Liverpool német mestere pedig Lisszabonról sztorizgatott. Reakciók a BL-sorsolás után.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 16:24
Arsenal FC vs Liverpool FC
epa09829926 Liverpool manager Juergen Klopp celebrates with forward Roberto Firmino after the English Premier League soccer match between Arsenal FC and Liverpool FC in London, Britain, 16 March 2022. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) péntek délben kisorsolta a Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőinek a párosítását

A legnagyobb rangadónak a címvédő Chelsea és a nyolcaddöntőben a PSG-t kiejtő Real Madrid csatája ígérkezik.

– Kemény lesz. Ennél nehezebb kihívást nehéz elképzelni, mint a Real ellen idegenben játszani a párharc második összecsapását – fogalmazott a klubhonlapon a Chelsea-t irányító Thomas Tuchel, aki ugyanakkor annak örült, hogy nem a másik két angol csapat, a Liverpool vagy a Manchester City valamelyikével sorsolták össze őket. 

Ez egy nemzetközi sorozat, mindig jobb külföldi csapatokkal találkozni, mint angolokkal, amelyekkel amúgy is sokszor játszunk a hazai porondon.

Tuchel kitért arra is, hogy jelen állás szerint hazai pályán üres lelátók előtt fogadhatják a Real Madridot, ugyanis a brit kormány szankcionálta az országban élő orosz üzletembereket az Ukrajnában zajló háború miatt. Ez a Chelsea-t tulajdonló Roman Abramovicsot is érintette, akinek mindenfajta üzleti tevékenységét befagyasztották, nem tehet szert bevételre, így a Chelsea sem értékesíthet meccsjegyeket.

Thomas Tuchel tavaly megnyerte a BL-t a Chelsea-vel Fotó: Andy Rain

– Mindenképpen hátrányt jelentene, ha nem lehetnének velünk a szurkolóink – mondta Tuchel. – Ez a játék a szurkolókért van, remélem, találunk valamiféle megoldást. A klubnál mindenki azért fog küzdeni, hogy kapjunk egy esélyt. Nem tudom, mekkora a valószínűsége annak, hogy sikerrel járunk, de az biztos, hogy teljesen más egy meccs tömött lelátók előtt.

Amennyire izgalmasnak tűnik a Chelsea és a Real összecsapása, annyira előre lefutottnak tartják sokan a Liverpool és a Benfica párharcát. Jürgen Klopp, az angol sztárcsapat edzője azonban figyelmeztetett:

– Tudom, hogy most mindenki arról beszél, mi vagyunk az esélyesek, de ez az első hiba, amit elkövethetünk – állapította meg a Vörösök német vezetője. – Ez egy negyeddöntő, kemény lesz, a Benfica kifejezetten jól teljesített az Ajax ellen legutóbb.

Klopp egy érdekes sztorit is elárult, amely a Benfica otthonához, Lisszabonhoz köti őt:

– Lisszabon nagyszerű város, mindennek a tetejében ott töltöttem a szabadságom utolsó hetét, mielőtt elvállaltam a Liverpool irányítását. Amikor Mike Gordon felhívott a munka miatt, egy kiülős kávézóban üldögéltem, és konkrétan Lisszabonban döntöttem el, hogy a Liverpoolnál folytatom.

A Bayern München és a Villarreal párharcában is a németeket tartják az egyértelmű favoritnak, de Julian Nagelsmann, a bajorok vezetőedzője óvatosan fogalmazott.

– A Villarreal az Európa-liga címvédője, Unai Emery személyében tapasztalt edzője van, a nyolcaddöntő második meccsén pedig 3-0-ra legyőzte a Juventust, ami nagy fegyvertény. Természetesen tovább akarunk jutni, de előbb játszanunk és nyernünk kell – figyelmeztetett Nagelsmann.

A negyeddöntők másik slágercsatája a regnáló angol és spanyol bajnok közötti összecsapás lehet, azaz a Manchester City és az Atletico Madrid párharca. Az angolok sportigazgatója, Txiki Begiristain így nyilatkozott:

– Két egymástól teljesen különböző futballstílus találkozik azzal az egy közös vonással, hogy mindkettő célja a győzelem megszerzése. Ők sokkal inkább a védekezésre rendezkednek be és nagyon erős a kontrajátékuk, ezzel szemben a mi csapatunk kiegyensúlyozottabb, ugyanakkora hangsúlyt helyezünk a játék minden területére.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.