Kylian Mbappét a saját társa rúgta le, kétséges a játéka a Real Madrid ellen

A Paris Saint-Germain hétfői edzésén Kylian Mbappé megsérült, és ezzel kérdésessé vált a játéka a szerda esti, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. A sérülést okozó Idrissa Gueye közösségi oldalát elárasztották a rasszista, gyűlölködő kommentek, Mauricio Pochettino vezetőedző pedig a csatár jövőjéről is beszélt az eset után.

Magyar Nemzet
2022. 03. 08. 8:04
MESSI, Lionel; MBAPP, Kylian; NEYMAR
Saint Germain en Laye, 2021. oktber 18. Lionel Messi, Kylian Mbappe s Neymar (b-j) a Paris Saint-Germain (PSG) jtkosai (b-j) edzsen vesznek rszt a Prizstl nyugatra fekv Saint Germain-en-Laye-ben 2021. oktber 18-n, egy nappal a labdarg Bajnokok Ligja A csoportjban jtszott PSG-RB Leipzig elleni mrkzs eltt. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

balszerencsés volt: csak picit lett rossz az ütem. A Paris Saint-Germain játékosai a hétfő edzésen cicáztak, amikor a világklasszis csatárhoz került a labda, ő egyből továbbította, ám a szerelni igyekvő Idrissa Gueye egy szemvillanásnyit késett, és a lába Mbappé lábát találta el. Ő azonnal a elterült a földön, fájdalmában fel is kiáltott, és ezzel véget is ért számára az edzés. Kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy nincs törés a lábfejében, de további vizsgálatokat kell elvégezniük.

Az esetről videófelvétel is készült, ami kikerült az internetre. Ennek köszönhetően rengetegen láthatták, és Idrissa Gueye közösségi oldalát azonnal elárasztották a gyűlölködő, rasszista kommentek. Sőt, a párja, Pauline is számtalan ilyen kommentet kapott az Instragramra kitett posztjaihoz, ezért mindketten úgy döntöttek, hogy kikapcsolják a hozzászólások lehetőségét.

 

Visszatérve Kylian Mbappéhoz, ő kulcsembere a PSG-nek, a 23 éves futballista a Real Madrid elleni nyolcaddöntő első, párizsi mérkőzésén kiemelkedett a mezőnyből, és az 1-0-s hazai győzelmet jelentő gólt is ő szerezte a 94. percben. A mindent eldöntő visszavágó szerda este lesz Madridban, és a Marca szerint Mbappé is ott lesz a Bernabeu-stadionban, a PSG viszont azt kommunikálja, hogy erről csak az utolsó pillanatokban, a további vizsgálatok eredményeinek a függvényében születhet döntés. 

A francia újságírók a hétfői eset után arról is faggatták Mauricio Pochettino vezetőedzőt, hogy szerinte Mbappé marad-e Párizsban nyáron, miután június 30-án lejár a szerződése a PSG-nél. A kérdés önmagában is érdekes, a szerdai mérkőzés előtt pedig különösen az, hiszen nem titok, hogy a Real Madrid nagyon szeretné megszerezni a csatár aláírását.

–  Én megértem a média érdeklődését, hiszen a világ egyik legjobb játékosáról van szó, de nem tudok újdonsággal szolgálni – mondta az argentin szakember. – Tiszteletben kell tartanunk az ő álláspontját, ami az, hogy még nem jött el a döntés ideje. Meg kell várnunk, hogy ő mit mond majd, minden más nem több puszta találgatásnál és alaptalan pletykánál. Mbappé a jelenben él, egyelőre a soron következő feladatára összpontosít, most a mi játékosunk, és nagyon remélem, még sokáig a miénk is marad.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Real Madrid–Paris Saint-Germain, szerda 21.00 (tv.: M4 Sport)

Borítókép: Kylian Mbappé és a PSG edzésén (Fotó: Michel Euler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.