Megismerhettük a Sziklát, de nem ő váltja meg a Fradit

A Paks után másodikként a Ferencváros jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában, miután Tokmac góljával vendégként 1-0-ra legyőzte a Honvédot.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 21:51
Budapest 20220301 Honvéd FTC MK labdarúgás foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros téli külföldi szerzeményei közül utolsóként, negyedikként bemutatkozott Anderson Esiti is. Nos, azt egyből leszűrhettük, találó a becenve, a nigériai labdarúgó tényleg akkora, mint egy szikla. Ugyan 189 centi magas, de ahogy mondani szokás, szélte, hossza egyforma, annyira sűrű. A testi erejét képes kamatoztatni, viszont nem egy labdazsonglőr. Különösen a magyar bajnokságban, ahol a Fradinak támadni kell, kevésbé tűnik hasznosnak.

Rajta kívül az újak közül Carlos Auzqui is ott volt a kezdőben, a brazil Marquinhos és a szintén nigériai Bassey ezúttal kimaradt. Így állt fel az FTC: Dibusz – Wingo, Kovacevic, Blazic, Civic – Esiti, Laidouni – Auzqui, Tokmac, Zachariassen – Boli.

Tehát a már az előző idényben is többször látott 1+10-es formáció: a kapuban Dibusz, előtte tíz külföldi.

A Honvédnak három korábbi fradista játékosa van, Batik Bence, Nagy Dominik és Bőle Lukács, közülük csak Batik kezdett, később viszont Nagy és Bőle is beállt. Velük már kiegyensúlyozottá vált a magyarok és a külföldiek aránya, különben a Honvédból is kezdenek kiszorulni a hazai játékosok.

Meglehetősen vagdalkozósan kezdődött a meccs, többet állt a játék, mint amennyit zajlott. Valamivel a Fradi tűnt meggyőzőbbnek, és a mezőnyfölényét a 23. percben gólra váltotta. Szép támadás végén Zachariassen szépen készítette le a labdát Bolinak, aki ziccerben Tujvel kapusba lőtt, a kipattanót Tokmac ügyesen passzolta a hálóba (0-1).

Ezután folytatódott a küzdelem a mezőnyben, s ez jellemezte a második félidőt is. Bőle, alighogy beállt, a 61. percben máris egyenlíthetett volna, Zsótér remek labdával szolgálta ki, ő azonban fölédurrantott. A meccs hajrájában Zsótér is egyenlíthetett volna, de elügyetlenkedte a helyzetet.

Így a nem éppen színvonalas, de annál küzdelmesebb mérkőzést a Ferencváros megnyerte 1-0-ra, és bejutott a legjobb négy közé.

Magyar kupa, negyeddöntők.

Kedd: Kazincbarcika (NB III)–Paks 0-1 (0-0), gólszerző: Szabó J. (74.), Bp. Honvéd–Ferencváros 0-1, gólszerző: Tokmac (23.).

Szerda: Békéscsaba (NB II)–Újpest 20.00 (M4 Sport). Csütörtök: ETO FC (NB II)–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport)

Borítókép: Anderson Esiti, a Szikla tekintélyt parancsoló termet (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.