Vettel nélkül kezdődik meg az új idény a Formula–1-ben

A Formula–1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel egészségügyi okokból nem lesz ott a hétvégi Bahreini Nagydíjon.

Magyar Nemzet
2022. 03. 17. 11:14
VETTEL, Sebastian
Dzsidda, 2021. december 2. Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának otthont adó dzsiddai utcai versenypályán tartott sajtótájékoztatón 2021. december 2-án. A december 3-án kezdõdõ versenyt elõször rendezik Szaúd-Arábiában. MTI/EPA/AP/Haszan Ammar Fotó: Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aston Martin istálló honlapján közölte a hírt, miszerint Sebastian Vettel pozitív koronavírus-tesztet produkált, ezért nem vehet részt az idénynyitó bahreini versenyhétvégén, amely a pénteki szabadedzésekkel kezdődik meg. A négyszeres világbajnok német helyére honfitársa, Nico Hülkenberg ugrik be, aki tesztpilótaként szolgál az alakulatnál. A 34 éves pilóta számára nem ismeretlen terület a Formula–1, hiszen 2010 és 2019 között a mezőny tagja volt, 2020-ban pedig helyettesként két futamon vett részt.

Vettel mellett az ausztrál Daniel Ricciardo indulása is veszélyben forgott a szahíri hétvégén, róla múlt szombaton derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal, emiatt kihagyta az idény eleji második kollektív tesztet. A McLaren szerdán közölte, hogy 32 éves versenyzője ott lesz a rajtrácson, miután legutóbbi covid-tesztjei negatív eredményt hoztak.

Borítókép: Sebastian Vettel a 2021-es Szaúdi Nagydíj sajtótájékoztatóján (Fotó: MTI/EPA/AP/Haszan Ammar)  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.