A veszprémi Macival nem bírtak a budakalásziak

Fazekas Gergő és Borbély Ádám vezérletével a „kis Veszprém” könnyedén nyert a Budakalász ellen a férfikézilabda Magyar Kupa elődöntőjében. Ugyan volt egy ígéretes feltámadása a Pest megyei csapatnak, feljött hátrom gólra, de Éles József fiataljai könnyedén tudtak újítani és végül nyertek 30-27-re.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 18:21
Borbély Ádám szinte mindent védett Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri kézilabda-hétvége első napján az Éles József vezette „kis Veszprém” és a Budakalász csapata találkozott. Az Audi Aréna félig telt meg, a „nagy Veszprém” és a Pick-Szeged drukkerei a csarnok előtti parkolóban múlatták az időt. 

Akik a sportélményt választották, talán nem bánták meg. Habár a meccs első nyolc (!) támadásából nem született gól. Öt perc tíz másodperc után a veszprémi edző fia, Éles Benedek törte meg a csendet, s utána, ha nem is nagy lendülettel, de elkezdtek célba találni a csapatok.

A veszprémiek támadásait a felnőttválogatottban is bemutatkozó, a nyártól a lengyel Wisla Plockhoz szerződő irányító, Fazekas Gergő komponálta. De nem csak ő tűnt ki a csapatából, a válogatott harmadik számú kapusa, Borbély Ádám is hatékonyan védett. A kissé indiszponáltnak tűnő, a korábbi szigorú veszprémi védő, Éles József korábbi csapattársa, Csoknyai István vezette Budakalász 16-11-es hátránnyal vonult a szünetre.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A folytatásban volt egy-egy komolyabbnak ígérkező fellángolásuk Csoknyaiéknak, egy alkalommal három gólra is feljött a Pest megyei csapat, de Éles jó ütemű időkérése után visszaállt a rend. A veszprémi tábor Macit (Borbély Ádám beceneve) éltette és a saját csapatát hajszolta bele a győzelembe. 22-19-ről pillanatok alatt 25-20 lett, a kulcspillanatokban technikai hibákat bemutató Budakalász igyekezett, Varjú Martin volt a legeredményesebb játékos a mezőnyben.

A hajrára minden fontos kérdés eldőlt, Borbély Ádámmal nem bírtak a budakalásziak, a válogatott kapusa halmozta a bravúrokat. Végül a kis Veszprém 30-27-re nyert.

Tavaly, első nekifutásra az akkor még Tombor Csaba vezette veszprémi alakulat a negyedik helyen végzett a négyes döntőben, idén legrosszabb esetben is a második helyen zár a csak magyar játékosokat foglalkoztató kisebbik veszprémi csapat.

Férfikézilabda Magyar Kupa elődöntő: Fejér B.Á.L. Veszprém–Budakalász 30-27 (16-11).

Borítókép: Borbély Ádám halmozta a bravúrokat (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.