Elfogadhatatlan – kiakadt a Puskás Akadémia kapusa

Tóth Balázs, a Puskás Akadémia kapusa erős kritikával illeti a csapata teljesítményét. A 24 éves kapus kevesli, hogy a felcsútiak a legutóbbi kilenc bajnokijukból csupán egyet nyertek meg,

Magyar Nemzet
2022. 04. 20. 13:42
Forrás: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha már az aranyéremről lemaradt, legalább az ezüstérmet bebiztosíthatta volna a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I-ben, ha a 28. fordulóban hazai pályán legyőzi a harmadik helyezett Kisvárdát. A 0-0-ra végződött találkozó után Tóth Balázs, a felcsútiak ifjú, már a válogatott keretbe is behívott kapusa szokatlanul kritikusan beszélt a csapata tavaszi teljesítményéről.

– Mindkét csapat óvatosan játszott, egyik sem alakított ki gólhelyzetet, így igazságos a döntetlen – kezdte a mérkőzés értékelését a Nemzeti Sportnak nyilatkozva, tárgyilagosan a Puskás Akadémia kapusa, majd idővel egyre jobban kitört belőle a keserűség. – A meccs végén Jaroslav Navrátil huszonöt méterről leadott lövése után már majdnem elvetődtem a jobb oldalra, ahová eredetileg érkezett volna a labda, ám Spandler Csaba sarkán megpattant, irányt változtatott. Szerencsém volt, mert még nem dőltem el teljesen, és nem ment teljesen a kapu bal oldala felé, így egy furcsa mozdulattal ugyan, de vissza tudtam nyúlni. Nehéz védés volt. Már az első félidőben is le voltam merevedve, mert nem kellett játékba avatkoznom, de próbáltam folyamatosan melegen tartani magam, hogy készen álljak, ha a Kisvárda eljut a kapunkig.

Ami a színvonalat illeti, az még egy kiesési helyosztón is gyenge lett volna. A legutóbbi két meccsünk szurkolónak nézhetetlen, belülről pedig szörnyű volt.

Puskás Akadémia három győzelemmel kezdte a tavaszt, legyőzte az FTC-t (1-0), a Fehérvárt (1-0) és a Mezőkövesdet (2-1) is, majd ezután kilenc bajnokiból csupán egyet nyert meg (a Paks ellen 2-0).

„Jól kezdtük a tavaszt, az önbizalmunk rendben volt.

Talán az volt a probléma, hogy elhittük magunkról, ha legyőztük a Fradit és a Fehérvárt, bárkit megverhetünk.

Aztán kikaptunk a kiesés elől menekülő csapatoktól, s a korábban megszerzett önbizalom eltűnt. Ráadásul mindig vannak sérültek, betegek, és hiányzik a kreativitás. Edzéseken sokat gyakoroljuk a támadásokat, a cél, hogy minél előbb ismét kijöjjön, ami benne van a csapatban. Elfogadhatatlan, hogy a legutóbbi kilenc bajnokiból egyet nyertünk meg.”

A felcsútiak célja természetesen a második hely megőrzése, előnyük két pont a harmadik Kisvárdával szemben, három csapat (Újpest, Mol Fehérvár, ZTE) pedig azonos pontszámmal, tisztes távolságban követi a Puskás Akadémiát.

– Nem szeretünk hátrafelé nézegetni. Öt fordulóval a vége előtt kilenc pont az előnyünk a negyedik helyezett előtt, nem gondolom, hogy az európai kupaszereplés veszélyben lenne. Ha ismét arra az útra lépünk, amelyen elkezdtük a tavaszi szezont, elérjük a célunkat, az pedig a második hely megszerzése – zárta a gondolatait Tóth Balázs.

Borítókép: Tóth Balázs a Kisvárda elleni találkozó után (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.